<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87498" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новите 240 деп...

Борисов разформирова Националния Щаб за коронавируса без обяснение

15 Април 2021
0 1848

Националният оперативен щаб за Covid-19 е разформирован без обяснения, по разпореждане на премиера в оставка Бойко Борисов.

Новината за прекратяването на дейността на структурата дойде малко след като Борисов реши да излезе в отпуск като министър-председател, за да се занимава с партията и проектокабинета си, съобщава Булевард България

Борисов разформирова Националния Щаб за коронавируса без обяснение

НОЩ досега се оглавяваше от началника на Военномедицинска академия проф. Венцислав Мутафчийски, но здравният министър Костадин Ангелов пое водещата роля след назначаването си през лятото на 2020 г. 

На 15 април – в деня на откриването на 45 Народно събрание – щабът за първи път не проведе седмичния си брифинг. 

Борисов разформирова Националния Щаб за коронавируса без обяснение

От Министерството на здравеопазването обявиха пред “24 часа”, че въпреки прекратяването на дейността на НОЩ пресконференциите за актуалната ситуация с коронавирусната пандемия ще продължат. 

Следващият брифинг е насрочен за понеделник, като в него ще участват здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов и главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Според МЗ мотивът за разформироването на щаба бил свързан с това, че е създаден от “правителство, което е в оставка, и няма правно основание, на което да съществува”.  

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции