<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89040" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Посланиците ...

Кристиан е заспал на волана секунди преди катастрофата, убила Милен Цветков, разказа в съда спътникът му (снимки)

12 Май 2021
0 8508

Секунди преди катастрофата с Милен Цветков, Кристиан Николов, подсъдим за инцидента, бил задрямал и с клюмнала глава зад волана. Това разказа пред софийския градски съд Георги Иванов – приятел на Николов и син на Лъчезар Иванов от ГЕРБ.

Георги Иванов си спомни, че секунди преди сблъска си гледал телефона, като с периферното си зрение видял, че наближават светофар, който свети в червено.

Именно тогава погледнал към Кристиан и видял, че той е задрямал и с клюмнала глава. Опитал се нещо да му каже, но в този момент се случила катастрофата. Според Георги Иванов колата, която Кристиан карал, се движела с около 70-80 км/ч.

Кристиан е заспал на волана секунди преди катастрофата, убила Милен Цветков, разказа в съда спътникът му (снимки)

Георги е един от преките свидетели на катастрофата, при която загина журналистът, тъй като се возел в колата с Кристиан и неговата приятелка Симона.

Майката и братът на Кристиан Николов дадоха показания по делото “Милен Цветков” (видео)

Младежът си спомни, че преди инцидента той, Николов и Симона не са употребявали алкохол и наркотици, но разказа, че Кристиан не се чувствал добре сутринта преди инцидента.

Иванов обясни още, че избягал от мястото на инцидента, защото баща му не знаел, че се е върнал от чужбина в България и затова не видял дали Кристиан и Симона помагат, защото бързал да избяга.

При предишно изслушване на свидетели по делото бе разпитан Мартин Павлов – приятел на Георги Лъчезаров Иванов. Мартин си спомни, че взел Георги от място, близо до катастрофата – в посока към Зоопарка, и го откарал към жилището, което Георги обитавал по това време – на НДК ( в което жилище компанията от автомобила “Ауди” – както стана яснона предни заседания по делото, се е отбила, преди да тръгне към мол “Парадайз”). 

Кристиан е заспал на волана секунди преди катастрофата, убила Милен Цветков, разказа в съда спътникът му (снимки)

Иванов разказа още, че Кристиан пиел чай за успокоение, защото много се притеснявал преди изпит. В напитката имало съставката CBD, която се извлича от конопа и се продава свободно на пазара. Вечерта преди инцидента Кристиан казал, че ще си приготви от този чай.

Шофьорът, убил Милен Цветков, е с положителен тест за амфетамини и канабис (видео)

Припомняме, че на Великден 19 април миналата година Николов удари спрелия автомобил на Милен Цветков на кръстовището пред мол “Парадайз” с превишена скорост и без какъвто и да било спорачен път.

Кристиан е заспал на волана секунди преди катастрофата, убила Милен Цветков, разказа в съда спътникът му (снимки)

В последвалата полицейска проверка бе установено, че Николов е бил под въздействието на четири вида наркотични вещества. Това утежни вината му в допълнение към обстоятелството, че е ударил спрял автомобил и то с много над разрешената скорост.

Свидетели отрекоха пред съда Кристиан Николов да е помагал на Милен Цветков след катастрофата

Сред първите разпитани свидетели по делото бе жената, подала сигнал на 112 след катастрофата. Тя е чакала на червен светофар на кръстовището, когато чула силен удар и видяла двата автомобила – единия в средата на кръстовището, другият продължил и се ударил в мантинелата до метростанцията. По нейни думи Николов и спътниците му слизат от колата, после се връщат да търсят нещо и пак излизат. Поведението им я е изненадало, спомня си жената.

Източник: NOVA

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции