<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91877" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Загинал е пил...

Откриха останките от падналия в Черно море МиГ-29 (видео)

17 Юни 2021
0 3684

Намерено е мястото, на което се е разбил падналият преди дни изтребител МиГ-29 на българските Военновъздушни сили. Откритите останки са разпръснати на голяма площ по морското дъно, но черната кутия засега липсва. Това заяви контраадмирал Кирил Михайлов по време на брифинг в четвъртък.

„Самолетът се е разтрошил на хиляди малки парчета. Търсенето на черната кутия е като да намериш игла в купа сено“, каза още Михайлов. Цялата пресконференция на контраадмирал Михайлов можете да видите тук.

Откриха останките от падналия в Черно море МиГ-29 (видео)

Преди седмица, по време на учение край Шабла, управляваният от майор Валентин Терзиев от Трета авиационна база “Граф Игнатиево” МиГ-29 изчезна от радарите. По-късно Министерството на отбраната съобщи, че самолетът е паднал в Черно море и няма данни пилотът да е катапултирал.

Български изтребител е паднал в района на Шабла (видео)

След спасителна акция продължила повече от денонощие Министерството на отбраната съобщи, че издирваният пилот е загинал.

Откриха останките от падналия в Черно море МиГ-29 (видео)

Падналият МиГ-29 е една от осемте машини от този тип, с които България охранява въздушното си пространство. Те са произведени преди повече от 30 години в бившия Съветски съюз.

Командирът на база “Граф Игнатиево”: Майор Терзиев имаше под 13 ч. нальот за 2021 г. (видео)

През 2019 г. правителството купи от САЩ осем изтребителя F-16 Block 70, за които плати 1.256 млрд. долара. Машините трябва да бъдат доставени през 2023 г.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Източник: Свободна Европа

Видео: NOVA

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции