<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93689" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Има сигнали з...

Възрастни хора в София се отказват да гласуват заради смяна на секциите (видео)

11 Юли 2021
0 1014

Възрастни хора в София се отказват да гласуват заради смяна на секциите – за това сигнализира Розмари Де Мео в своя фейсбук профил.

Тя описва хаос с гласуването в столичното 104-то Основно училище. По думите й там граждани са пренасочвани към други секции, след като години наред са гласували именно там. Повечето от тях не са били уведомени за промяната предварително, липсват и списъци по адреси. Възрастните хора често се отказвали да гласуват, разбирайки, че трябва да го направят на друго място, споделя потребителката.

Насочването към новите места за гласуване става само с бележка на табло, в която е посочено, че гласуващите трябва да изпратят СМС, за да разберат къде да гласуват. Това обаче затруднява възрастните хора, които от друга страна не си служат с интернет. Други начини за проверка на секциите са сайтът на ГРАО и безплатен телефон на ЦИК.

Част от хаоса потребителката е заснела във видеото, което виждате по-горе.

Българи в Лондон избират дали да гласуват машинно, или на хартия (РЕПОРТАЖ)

Къде да проверим къде гласуваме?

Можете да проверите в коя секция ще гласувате чрез сайта на “Гражданска регистрация и административно обслужване” (ГРАО) къде трябва да гласуват. Справката може да се направи ТУК. За целта се изисква ЕГН и име.

Проверка може да се направи и със СМС на номер 18429 на цена 25 стотинки без ДДС. В текста на съобщението се изписва единствено ЕГН и системата връща съобщение с номера и адреса на избирателната секция.

Справка може да се направи и на телефонен номер 0800 1 4726, който е безплатен.

Очакваме сигналите ви за всякакви нередности в изборния ден във вид на снимки и видео на нашия сайт , на лични съобщения във Фейсбук страницата ни, както и на имейл: gospodari@gospodari.com.

Възрастни хора се отказват да гласуват заради смяна на секциите
Сигнализирайте на “Господарите” за всякакви нередности в изборния ден

Видео: glasnews.bg

Възрастни хора в София се отказват да гласуват заради смяна на секциите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции