<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94224" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Публикуваха ...

Румен Радев подкрепи искането на оставката на Иван Гешев (видео)

17 Юли 2021
0 1554

Президентът Румен Радев подкрепи искането на оставката на Иван Гешев. Това стана ясно от негово изявление във Варна по-рано днес, което можете да видите във видеото.

“Моята оценка за действията на главния прокурор съм я дал още миналата година. Очаквано, неговата оставка ще бъде в полза на гражданското общество и на страната ни”. Това заяви той пред журналисти и допълни:

“Това оглушително мълчание за вихрещата се корупция на най-високи места във властта на държавата, знаковите корупционни скандали, които обиколиха всички световни медии и дълбоко дискредитираха страната, оглушителното мълчание за харчене на тъмно на милиарди публични средства, докато в същото време прокуратурата агресивно клеветеше неудобните на властта”

Според него искането на оставката на Гешев е резултат от всичко, случило се до момента.

Публикуваха мотивите на Бойко Рашков за освобождаването на Гешев (видео)

Той коментира и служебното правителство

“Служебното правителство изпълнява успешно задачата, която му поставих, за демонтажа на порочния управленски модел, за работа в интерес на обществото, а не на отделни партии и бизнес кръгове”, смята президентът.

Радев подкрепя искането на оставката на Иван Гешев

Румен Радев за бъдещото правителство

Според Румен Радев съставянето на успешен кабинет изисква отговорност и усилена работа, откритост и конструктивен диалог.

“Обществото очаква от партиите, които се обявиха срещу този порочен управленски модел, да представят ясна алтернатива, да представят конкретни решения, а не оправдения”, заяви Румен Радев.

Радев подкрепи искането на оставката на Иван Гешев

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции