<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96963" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Командир, дип...

Разследват случая със загиналите афганистанци, качили се на колесника на US самолет, излетял от Кабул (видео)

18 Август 2021
0 8146

Бюрото за специални разследвания на Съединените щати разследва случая от понеделник на летището в Кабул, довел до смъртта на неуточнен брой хора, опитали се да се качат на транспортен самолет C-17 в момента на излитането му.

Военно-въздушните сили на САЩ не уточнват броя на загиналите, но съобщават, че в колесника на самолета са били открити човешки останки, след като той вече се е приземил във военната база “Ал Удейд” в Катар.

Видеоклипове от случката, включително кадри с падащи от самолета хора по време на излитането му, бяха гледани масово в социалните мрежи.

Стотици афганистанци опитват със сила да се качат на самолети в Кабул, има загинали (видео)

Кадрите уловиха първоначалния хаос, царящ по време на ръководената от САЩ евакуация, последвала превземането на Афганистан от талибаните.
Американските ВВС заявиха, че самолетът C-17 “Глоубмастър 3” е кацнал на летището в Кабул, за да достави оборудване за евакуацията. Преди екипажът да успее да разтовари обаче, машината е обградена от стотици афганистански граждани, нарушили периметъра за сигурност. Понеже ситуацията със сигурността ставала все по-лоша, екипажът решил да излети.

Разследват случая със загиналите афганистанци, качили се на колесника на US самолет, излетял от Кабул (видео)
Стопкадър: Twitter

Най-малко 40 души са загинали от понеделник при блъсканицата и при стрелба на международното летище в Кабул, съобщи телевизионният канал TOLOnews, като се позова на командир от талибаните, намиращ се на летището.

По думите му хората са загинали в резултат “на употреба на огнестрелно оръжие от чуждестранните сили”, а също и заради блъсканицата. Той призова населението да не отива към аерогарата и “да не вярва на лъжливи слухове, че може да се отлети зад граница”.

Източник: LadBible

Кадри: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции