<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97300" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Канадското г...

Румен Радев: “Времето за декларации от страна на политическите партии изтече” (видео)

22 Август 2021
0 873

„Времето за декларации от страна на политическите партии изтече. Хората искат ясно поета отговорност”. Това обяви президентът Румен Радев при посещението си в Тополовград. Той допълни, че до петък трябва да връчи мандата за съставяне на кабинет.

“Времето неумолимо изтича. Аз мога да забавя до петък. Всички опции са възможни, но аз чакам много ясна заявка от партиите към хората, към гражданите, че те са в състояние да сформират устойчиво мнозинство. От всички разговори, които водих тези дни със стотици граждани, българите гледат с голяма надежда. Но партиите трябва да знаят, че търпението на българите се изчерпва. Когато се правят тънки партийни сметки сметки – да се мисли за интересите на хората. Партиите трябва да докажат че имат място в този парламент”. 

По думите на държавния глава диалогът между партиите и президентската институция е важен, но много по-важен е диалогът между самите партии, които трябва да намерят формула да сформират правителство.

Румен Радев: &#8220;Времето за декларации от страна на политическите партии изтече&#8221; (видео)
Снимка: БулФото

„Липсва една много важна думичка в нашия парламент – компромис”, отговори Радев на въпрос на коя партия ще връчи третия мандат. Той беше категоричен, че до последния момент се надява  диалогът между партиите да се води по такъв начин, че да постигнем успех. “Иначе отиваме на предсрочни парламентарни избори”, заяви държавният глава. 

Румен Радев: &#8220;Времето за декларации от страна на политическите партии изтече&#8221; (видео)
Снимка: БулФото

Видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции