<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98762" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заев контрир...

БСП върна неизпълнен мандата на Радев, край на 46-ия парламент (видео)

07 Септември 2021
0 123

Лидерът на БСП за България Корнелия Нинова върна неизпълнен третия проучвателен мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

Държавният глава благодари на министрите и заместник-министрите-социалисти в служебното правителство, които със своята отговорна работа заслужиха уважението на хората”, каза Радев.

БСП върна неизпълнен мандата на Радев, край на 46-ия парламент (видео)

“Положихме максимални усилия за разум, диалогичност и отговорност и пред държавата, и пред народанарода. не срещнахме подкрепа от “Има такъв народ”, “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме”, поради което Ви връщам мандата”, каза от своя страна Нинова.

“Вярвам, че БСП ще бъде отново градивен участник в нови избори и нови преговори, и Ви пожелавам успех на предстоящитъе избори!”, дошълни държавният глава.

БСП върна неизпълнен мандата на Радев, край на 46-ия парламент (видео)

След връщането на мандата има думата президентът, който трябва да реши кога да разпусне Народното събрание и да определи дата за нови парламентарни избори. Едва тогава ще узнаем дали ще има избори “две в едно”, тъй като едната част от уравнението е известна и това е датата за президентския вот – 14 ноември. Тя бе определена преди седмица от парламента.

Видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции