Сигнализирай!

България остана на крачка от олимпийските медали по художествена гимнастика

Gospodari.com
Gospodari.com
10.08.2024 г.
14
0

България остана на крачка от олимпийските медали по художествена гимнастика. Българският ансамбъл по художествена гимнастика завършиха на 4-о място в подреждането на многобоя.

Битката за единствения комплект медали от надпреварата стартира в 15:00 часа. Общо 8 ансамбъла ще си оспорват приза „олимпийски шампион“. И ще носи тази титла през следващите 4 години.

Снимка: специален пратеник на БТА във Франция Димитър Вельов (АК)

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева са със стартов номер 6. Според регламента първо се изиграват съчетанията с 5 обръча, а след това с ленти и топки.

Снимка: Скрийншот, живо излъчване БНТ

Момичетата на Весела Димитрова спечелиха квалификацията, но днес надпреварата започва от нула, като оценките до този момент не се зачитат.

Снимка: специален пратеник на БТА във Франция Димитър Вельов (АК)

Тимът ни вече спечели един медал в художествената гимнастика в Париж. Боряна Калейн се окичи вчера със сребърното отличие в индивидуалното.

Карлос Насар отговаря на изчисленията на AI, че ще бъде трети в Париж (видео)

5 обръча

Националният ни отбор започна доста неубедително на съчетанието с 5 обръчи. За съжаление отборът ни допусна неточности в изпълнението си с пет обръча, съчетание, поставено по музика на Енио Мориконе от филма „Професионалистът“ с добавени много ефектно български фолклорни мотиви. Ансамбълът ни получи оценка от 34.100 точки, което ги изважда към момента от битката за медалите. Състезанието обаче не е приключило. Предстои още по едно изиграване за отборите.

След изиграването на съчетанията с 5 обръча България зае 7-о място. Състезанието продължи със смесената композиция с топки и ленти.

Смесено съчетание

Отборът на България изигра съчетанието си много чисто. Момичетата направиха онова, което тряваше - изпълнение без груба грешка на композицията по ремикса на "Someone Else". Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева заслужават аплодисменти.

След съчетанието получиха 33.700 точки и заеха временно 2-ра позиция. Получиха 18.500 точки за трудност.

Момичета, ние се гордеем с вас! Прославяте България!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.