<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73161" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СДВР: Ще бъда...

Адвокати: Почти всички арестувани на 2 септември протестиращи са пуснати заради липса на доказателства (РЕПОРТАЖ)

09 Септември 2020
0 5098

Скъпи приятели, на 2 септември станахме свидетели на ескалация на напрежението по време на обявения като Велико народно въстание протест в София. Не липсваше агресия и от страна на полицаите, и от страна на протестиращите.

Ексцесиите на протеста, с които се сблъска екипът на “Господарите”

Сред битите и задържани са двама младежи, които запазиха своята анонимност, но решиха да споделят с нашата репортерка Виктория Симеонова и оператора Иван Бачев какво са преживели по време на ареста си. Насинени, обиждани и псувани, те са били задържани от униформените въпреки че не са притежавали пиротехника и по никакъв начин не са ги провокирали. В последствие един от тях е пуснат, а другият е с обвинение за хулиганство, което ще бъде разгледано на 25 септември.

Свързахме се и с двама от адвокатите, които са в списъка на оказващи безплатно съдействие на протестиращи: Полина Велчева и Росен Рашков. Те обясниха, че към тях са се обърнали десетки пострадали по време на протестите, на много от които полицаи са отказвали да говорят с адвокат при задържането си. 125 от общо 126 задържани по време на протеста са пуснати заради липса на доказателства, само един е оставен зад решетките, защото и преди е осъждан за хулиганство.

Възможно ли е атаката с бомбичките да е дирижирана от властта? (“Коментарът на Господарите”)

Както адвокатите, така и ние от „Господарите“ призоваваме и полицаите, и протестиращите да не превишават правомощията си по време на предстоящия на 10 септември протест. А вие, скъпи приятели, ни сигнализирайте само на gospodari.com за всякакви измами, злоупотреби и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции