Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Вижте запис на боя в Габрово, довел до етническо напрежение (видео)
Вижте запис на боя в Габрово, довел до етническо напрежение (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
04-12-19
добавено
87972
прегледа

Непоказван досега видеозапис представя от нов ъгъл сбиването в магазина в Габрово, което доведе до протести и безредици през последните дни, съобщи Dir.bg.  Кадрите са запечатали конфликта от началото до края му, както и ролите на всеки един от участниците.

 

Видеото беше разпространено във Фейсбук с твърдението, че доказва невинност на ромите. Внимателен преглед на 8-минутния запис обаче оставя противоречиви впечатления, които по-скоро биха задълбочили споровете, отколкото да ги решат категорично.

 

Напрежението по случая вчера ескалира в безредици в Габрово, които наложиха намеса на място на вицепремиера и бивш кмет на града Томислав Дончев. Стигна се дотам, че днес лично премиерът Бойко Борисов от Дубровник поиска оставката на местния шеф на полицията Борислав Бончев.

 

"Изключвам тези, които подклаждат случващото се в Габрово. Имам основателни претенции към шефа на полицията, на дирекцията там. За мен оставката или поемането на отговорност на този директор трябва да е факт", коментира Борисов и допълни, че полицията е именно заради това - да не допуска подобни сблъсъци и напрежение.

 

Източник: Dir.bg