<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41176" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Грета Тунберг се подигра и с Путин, като отново промени биографията си в Туитър

04 Октомври 2019
0 14494

Нов ден, нов световен лидер омаловажи и покровителства Грета Тунберг, пише Индипендънт.

 

След американския президент Доналд Тръмп, канадския депутат Максим Берние, коментаторът Андрю Болт и телевизионера Джеръми Кларксън, сега Владимир Путин се присъедини към колективния тормоз над Грета.

 

Но не ѝ е за първи път. Както и в отговор на коментарите на Тръмп, шведката промени биографията си в Туитър, за да отговори на критиките на Путин.
 

ДОНАЛД ТРЪМП СЕ ПОДИГРА С ГРЕТА ТУНБЕРГ В ТУИТЪР СЛЕД ЕМОЦИОНАЛНАТА Ѝ РЕЧ В НЮ ЙОРК (ВИДЕО)

 

Руският президент беше председател на сесия на енергиен форум в Москва, когато коментира страстната реч на младата екоактивистка по време на срещата на върха на ООН в Ню Йорк, заявявайки, че „не споделя общото вълнение“ по въпроса за климата и че тя е „слабо информирана“.

 

""

 

"Никой не е обяснил на Грета, че съвременният свят е сложен и различен и… хората в Африка или в много азиатски страни искат да живеят на същото ниво на богатство като в Швеция."

 

СЛЕД ПОДИГРАВКАТА НА ТРЪМП ГРЕТА ТУНБЕРГ СМЕНИ БИОГРАФИЯТА СИ В TWITTER

 

Путин продължи:

 

"Сигурен съм, че Грета е добро и искрено момиче. Но възрастните трябва да направят всичко, за да не въвеждат тийнейджъри и деца в някакви екстремни ситуации."
 

 

Вместо с директен отговор, тя просто смени биографията си в Туитър от „Много щастливо младо момиче, очакващо светло и прекрасно бъдеще“ (препратка към саркастичните коментари на Тръмп към нея) на „Добра, но слабо информирана тийнейджърка“.

 

 

 

 

Източник: Индипендънт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции