Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Двама задържани за агресията над журналиста Димитър Върбанов в Търново
Двама задържани за агресията над журналиста Димитър Върбанов в Търново
Вземи EMBED
Loading the video...
09-27-18
добавено
17559
прегледа

Двама мъже са задържани за агресията над Димитър Върбанов във Велико Търново.

Към репортерът ни бе проявена агресия от три лица в склад за търговия на едро в старата столица, докато подготвял репортаж за голямо количество храни с изтекъл срок на годност.

 

НАПАДНАХА И БИХА ЖУРНАЛИСТА ДИМИТЪР ВЪРБАНОВ

 

Случката се разиграла около 17 часа в сряда пред хранилището, където през юни бяха разкрити над 15 тона храни с изтекъл срок на годност.

 

Установено бе също, че търговците са си позволили да подменят етикетите на маргарините, сухите млека, фондани и други. Когато в злополучния ден, репортерът се появил пред скандалната база, на входа излезли собственикът и двама служители, грабнали на ръце журналиста и го хвърлили на бетоновата площадка. При падането Димитър Върбанов е получил натъртвания и охлузни рани по ръцете, единия крак и главата.

 

 

ВИЖТЕ АБСУРДНИТЕ ОБЯСНЕНИЯ НА УПРАВИТЕЛЯ, В ЧИЙТО СКЛАД СЕ ПОДМЕНЯТ СРОКОВЕ НА ГОДНОСТ НА ХРАНИ

 

Потърпевшият журналист незабавно подал сигнал на телефон 112 и на място пристигнала линейка.

 

При прегледа е установено, че е с комоцио.

 

Незабавно са установени лицата в складовото помещение, същите са доведени до Районното управление. Двама от тях са задържани в срок от 24 часа, уведомена е Районна прокуратура във Велико Търново. В момента текат процесуално-следствени действия под ръководството на Районната прокуратура. Това е изключително нелеп инциденти нападението над журналист или на който и да е било гражданин, е изключително неприятно, по тази причина взехме светкавични действия за изясняване на фактическата обстановка“, коментира директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов.

 

Неотдавна от Агенцията по храните бе дадена информация, че въпросните негодни стоки са изпратени за унищожаване в екарисаж. Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Станимир Спасов в четвъртък обаче обяви, че огромното количество храни е в склада и не е унищожено, защото по случая се води досъдебно производство и стоката е под възбрана като веществено доказателство. „Количеството е голямо и е на стойност над 30 000 лева. Аз имам право да разпореждам унищожаване на храни на стойност до 10 000 лева.

 

Заради това съм изпратил докладна записка до изпълнителния директор на Агенцията по безопасност на храните и има подписана от него заповед за унищожаването им. Но докато върви разследване, това не може да стане и заради това всяка седмица проверяваме дали стоката е в склада. Процедурата е спазена и не са допуснати никакви нарушения. Междувременно за предприетите от нас действия, фирмата съдържател на склада е завела две съдебни дела срещу Агенцията по безопасност на храните“, коментира д-р Спасов.

 

От Районната прокуратура в старата столица пък са категорични, че те не са налагали възбрана за унищожаването на хранителните продукти. „Тези храни не ни интересуват, защото те не са пускани в обръщение в търговската мрежа“, казаха от държавното обвинение. В четвъртък са били иззети камерите за видеонаблюдение от района на складовата база и записите се преглеждат от криминалистите. В зависимост от доказателствата, прокуратурата ще реши дали да удължи ареста на задържаните лица на 72 часа.

 

Източник: Trud.bg