<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28188" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Джуди Халваджиян: Хванахме държавни служители да рекетират бизнеса! Скандалът ще е по-голям от този с полицаите.

02 Януари 2018
0 13636

"Господари на ефира" бе най-гледаното шоу в новогодишната нощ. Рейтингът на предаването бе двойно по-висок в сравнение с останалите му конкуренти.

 

 

По този повод продуцентът на "Господарите" Джуди Халваджиян даде интервю пред БЛИЦ.

 

 

– Г-н Халваджиян, защо хората, които вършат измами, толкова много се страхуват от "Господари на ефира"?

– Най-вероятно се страхуват, защото в годините сме доказали, че си вършим добре работата и няма да простим на никой, който се опитва да върши измами върху гърба на обикновения българин! След разкритията в нашите предавания има негативни последствия за измамниците. Това е и причината те да се страхуват от нас.

 

– Не проявяват ли в някои случаи наивност българските граждани, въпреки многобройните предупреждения от страна на институциите?

– Има и такива случаи, в които се проявява наивност. Това са телефонните измами. Но като цяло държавата е тази, която трябва да направи така, че да сведе до минимум рисковете от измами за гражданите. В много от случаите държавните институции проявяват безхаберие.

 

– Разкритата от "Господарите" далавера с горива от полицейски служители в Павликени ли е най-големият ви удар до момента?

– Не. За миналата година може да се каже, че това е най-големият ни удар, но не и в цялостната дейност на "Господари на ефира". Много хора сигурно са си казали след нашите репортажи от Павликени за кражбите на горива: "Горките полицаи, те не са направили нещо чак толкова лошо". Но въпросът е изцяло принципен. Не може хората, които са призвани да следят за спазването на законността в нашата страна, да крадат. Това е въпрос на морал. Няма как да се допусне полицаи да извършват кражби.

 

ПОЛИЦАИ КРАДАТ СЛУЖЕБНО ГОРИВО 2 – ГОЛЯМОТО ИЗТОЧВАНЕ

 

ПОЛИЦАИ КРАДАТ СЛУЖЕБНО ГОРИВО – НАЧАЛОТО

 

– Има ли теми табу за "Господари на ефира"?

– Разбира се, че за нас няма теми табу. И в годините сме го доказали. Затова и получаваме толкова много сигнали. Искам да уточня, че част от сигналите, които ни подават, не стават за излъчване, защото не са достоверни. Ние извършваме проверка на сигналите и тези, които не отговарят на истината, не ги пускаме. Зрителите очакват, че за всичко, което не сезират, става репортаж, но това не винаги е така. Ние работим изцяло с факти и за нас е важно те да са истински.

 

– Готвите ли ново голямо разследване за новата година? – Да. В момента работим върху много скандален случай, в който служители са рекетирали бизнеса. Събрали сме голям материал по тази тема и много доказателства.

 

Може да прочетете цялото интервю ТУК

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции