<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39219" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новоизбрания...

Защо в СЕМ се влиза с 3,89 по "Аграгна икономика"? (видео и колаж)

19 Юли 2019
0 4289

Коментарът на Господарите :

Колкото и скандали с "калинки" да се случват в България, едно е сигурно – рано или късно ще ни сполети нов такъв!

 

Нека още от началото да сме наясно – под "калинка" не разбираме задължително глупав или неспособен човек. Самият той може да има достатъчно умения в определена област, а може би и опит, но задължително не в този, за който бива избран, назначен или най-общо казано "спуснат". 

 

ГАЛИНА ГЕОРГИЕВА Е НОВИЯТ ЧЛЕН НА СЕМ ОТ КВОТАТА НА ПАРЛАМЕНТА, ОТ БСП Я СВЪРЗАХА С ПЕЕВСКИ

 

Последният подобен случай е с новоизбраният член на СЕМ от парламентарната квота. Предложен от ГЕРБ (в лицето на Веджи Рашидов), подкрепен от ДПС и доизбран с помощта на един странен глас от депутат на ВОЛЯ, въпреки че всички останали от неговата парламентарна група са против.

 

 

""

 

 

МЕДИЕН ЕКСПЕРТ НАПУСНА ВЪЗМУТЕН ИЗСЛУШВАНЕТО НА НОВИТЕ КАНДИДАТКИ ЗА СЕМ (ВИДЕО)

 

Самата Галина Георгиева е симпатична жена, в разцвета на силите и кариерата си, и всъщност има един единствен проблем с избирането ѝ за член на медийния регулатор – тя няма нищо общо с медиите! На изслушването ѝ пред комисията в парламента миналата седмица, тя гордо обяви, че има опит в Нова телевизия, но проверка на "Господарите" още тогава показа, че длъжността, която е изпълнявала в една от двете най-големи телевизии у нас е… офис мениджър, а в последствие е отишла в отдел продажби на Нова плюс. При това става дума за кратък като време стаж отпреди повече от 10 години.

 

 

""

 

 

Впоследствие от факсимилето на трудовата ѝ книжка се видя, че Георгиева е била наета като телефонен оператор в административния отдел на телевизията, преди да се прехвърли в отдел "Продажби". В няколко дружества, като "Нетера" и "Телехаус" новият член на СЕМ е работила като търговец и консултант "Продажби".  Дотук медиен опит – равен на нула!

 

НОВОИЗБРАНИЯТ ЧЛЕН НА СЕМ Е С ДИПЛОМА ПО "АГРАРНА ИКОНОМИКА" С ОБЩ УСПЕХ 3.89 (ДОКУМЕНТИ)

 

Дори изтъкваната при представянето ѝ като неин плюс работа в организацията за колективно управление на сродни права в музиката "ПРОФОН", Георгиева е започнала буквално няколко месеца преди да бъде избрана за член на СЕМ  – през март тази година! Случайност? Не знаем! А каква точно е топлата връзка между медийната среда у нас и авторските права в музиката, ви оставяме сами да си прецените. 

 

Неловките вести откъм СЕМ обаче не спират дотук. От публикуваната след избора ѝ справка за нея на сайта на Народното събрание се разбра, че и образованието на Галина Георгиева няма никакво вземане-даване ни с телевизии, ни с радиа, ни с медиен дявол. Тя е завършила "Аграрна икономика" във филиала на УНСС във Враца, със степен бакалавър (дори не и магистър!) и среден успех на дипломата ѝ 3,89! Може би вместо да учи малко по-усърдно през тези четири години, е стояла пред телевизора и е попивала особеностите на родната медийна обстановка. Дано!

 

В общи линии, ако приложим всичко казано дотук спрямо медиите, избраната за член на регулаторния орган по-скоро би била подходяща за редактор в предаването "Бразди" по БНТ. Култово предаване, впрочем!

 

 

""

 

 

""

 

 

След изброеното дори не е нужно да коментираме повече. Всичко е ясно – сдобихме се с поредния кадър, който дори няма значение дали е добър или лош, просто защото е неуместен (но пък най-вероятно е послушен и изпълнителен!). Това е все едно да назначим зоолог за началник-смяна на ядрен реактор. Той може и да е много добър специалист по отглеждането на кокошки върху пластмасови скари, но, дори без да иска, има опасност да нанесе непоправими щети с участието си във взимането на решения в енергетиката.

 

В крайна сметка какво ли се учудваме, след като в тази държава за министър на правосъдието ни е даден Данаил Кирилов, който ходи на неясни проверки и говори неразбираеми фрази за обърнати файлове и бели хакери, за шеф на Антикорупционната комисия имаме Пламен Георгиев, на който така и няма кой да разследва терасата му с барбекю, а министърът на финансите Владислав Горанов ни каза, че ако не крием пари от жените си, няма за какво да се притесняваме от изтичането на всички лични данни на 5 милиона българи! Та тази ли калинка няма да я преглътнем!?

 

ДАНАИЛ КИРИЛОВ "ДЖУРКА" ВКС С "БЯЛ ХАКЕР" (ВИДЕО)

 

Или както Иван Червенков отбелязва в колажа си: Not great, not terrible! Или преведено на шопски – нито убаво, нито лошо!  

 

 

""

 

 

 

Текст: Боян Тончев, отговорен редактор на gospodari.com

 

Колаж: Иван Червенков, киберфолклорист

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции