<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38447" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Здравната каса и ИСУЛ нямат вина за смъртта на Мими, твърди здравният министър

21 Юни 2019
0 2668

НЗОК и ИСУЛ нямат вина за смъртта на 6-годишната Мария, която беше болна от левкемия. Мими била в много тежко състояние и това е причината за смъртта ѝ, заяви здравният министър Кирил Ананиев, цитиран от TrafficNews.

 

 

""

 

 

ПОЧИНА БОЛНОТО ОТ ЛЕВКЕМИЯ МОМИЧЕНЦЕ, НА КОЕТО ЗДРАВНАТА КАСА НЕ ПОДАДЕ РЪКА

 

Детето издъхна преди два дни, а след това се появиха съмнения, че НЗОК не е успяло да плати навреме за лечението ѝ. Днес министър Ананиев призна, че действително е имало известно забавяне, но това не е довело до оставяне на детето без лекарства.

 

ТРАГЕДИЯТА С ПОЧИНАЛАТА ОТ ЛЕВКЕМИЯ МИМИ ПОКАЗА БАТАКА СЛЕД ЗАКРИВАНЕТО НА ДЕТСКИЯ ФОНД

 

"НЗОК в трябвало да получи документ от ИСУЛ с цената на медикамента. Той обаче е бил изчерпан, а поръчката за доставка била с друг грамаж. Така ИСУЛ не са могли да подадат, за да се впише в документацията", обясни Ананиев. Той обаче беше категоричен, че родителите няма да платят нищо. 

 

 

""

 

 

Пред два дни стана ясно, че майката на Мими – Надя е получила фактура за противотуморни лекарства, които би трябвало да се поемат от НЗОК. От ИСУЛ обясниха, че не са получили обратна връзка от касата и затова фактурата за около 14 хил. лева е била връчена на родителя. Болницата настоя, че не е лишила детето от скъпоструващата терапия и в продължение на две години Мими е била лекувана по най-добрите стандарти, а и с най-добрите медикаменти.

 

 

Източник: TrafficNews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции