Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Има ли манипулации при избора на нов президент на БФС?
Има ли манипулации при избора на нов президент на БФС?
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
02-15-18
добавено
23684
прегледа

Утре предстои да бъде избран президент на Българския футболен съюз (БФС). Получихме редица сигнали от кандидати, че има риск за легитимността на избора. Адвокатът на Любо Пенев- Радостин Василев разказа пред камерата ни, че са получили сигнали от футболни клубове от цялата страна за порочни практики, които БФС прилага чрез своите областни председатели.

 

"На клубовете в България е казвано, понеже три бюлетини ще бъдат на избора - една за господин Пенев, една за господин Дражев и една за господин Михайлов, че ако не върнат след избора бюлетините на г-н Пенев и г-н Дражев ще има тежки последствия. Това е един начин да се контролира вотът", разказва Радослав Василев, адвокат на Любослав Пенев.

 

Претендентите за нов президент на БФС са Любослав Пенев, Ивайло Дражев и Боби Михайлов.

 

РАП ДЕБАТ МЕЖДУ БОБИ МИХАЙЛОВ И ЛЮБО ПЕНЕВ

 

На някои места у нас са заплашвали хората, че ако не върнат бюлетините на Любо Пенев и Ивайло Дражев, ще има тежки последствия за тях.

 

"Съветвам делегатите преди избора утре, да гледат телевизия, да прегледат пресата, защото изнасят много информация. Нека да гласуват по съвест в името на българския футбол", обяви Пенев.

 

Според зам. изпълнителния директор на БФС Павел Колев всеки гласува по съвест и никой никого не може да спре. Той обеща да бъдат обявени хората, които са дали своя глас.

 

"Приемаме, че е възможно този делегат да е притиснат от обстоятелства, хора, немотия и тн. Аз не съм видял такова нещо. Ако тия хора искат да гласуват по съвест, те те ще гласуват по съвест и няма кой да ги спре", обясни Павел Колев.