<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93961" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Служебният п...

И БСП са съгласни служебният кабинет да стане редовен, готови са да го предложат с мандата си (видео)

14 Юли 2021
0 3173

БСП може да предложи служебното правителство като редовно на парламента, обяви днес пред NOVA зам.-председателят на партията Атанас Зафиров. Тази идеята вече беше лансирана от Мая Манолова във вторник.

Мая Манолова: Най-добре служебният кабинет да стане редовен (видео)

“Вариантите са много, най-малкото трябва първо да се допитаме до партията и до нашите партньори, и до другите политически сили”, заяви той. За да се стигне до там обаче трябва първите две политически сили – „Има такъв народ“ (ИТН) и ГЕРБ да не успеят да съставят кабинет и третият мандат да отиде при БСП.

БСП обяви, че няма да подкрепи кабинета на Слави Трифонов (видео)

Социалистите няма да подкрепят предлаганото от шоумена Слави Трифонов правителство с премиер Николай Василев, каза още Зафиров. Позицията им беше обявено още вчера на брифинг от лидера на партията Корнелия Нинова, можете да си го припомните във видеото горе.

Зам.-председателят обясни, че подреждането му е пример за задкулисие и разкритикува приоритетите му. “Навремето имаше един въпрос “Кой предложи Пеевски”. Сега бих попитал “Кой предложи Василев за премиер”. Не става ясно на какъв форум е взето това решение. Не става ясно и кой застава зад него”, заяви Зафиров.

И БСП са съгласни служебният кабинет да стане редовен, готови са да го предложат с мандата си (видео)

Той се обяви за спешно възстановяване на диалога в парламента. Това щял да е един от ангажиментите на БСП.

“Това, което ви гарантирам, че ще бъде направено, е, че ще влезем в режим на диалог. Всичко ще бъде сложено на масата, пред очите на цялото общество и където му е мястото – в българския парламент. Не от ефира на телевизията, не от прозореца на джипката”, каза Зафиров.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции