<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78468" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Потрошиха пр...

Каракачанов оправда Джамбазки за пиратките и маркуча, нарече го добро момче (видео)

22 Ноември 2020
0 1094

“Ангел е добро момче, което помага на хората и винаги го е правил, но защитава собственост на организацията, на която е заместник-председател”, каза министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в “Тази неделя” по bTV.

Реакцията на министъра идва след като евродепутатът Ангел Джамбазки бе заснет да полива с водиа протестиращи и да хвърля пиратки от прозореца на централата на ВМРО.

Каракачанов оправда Джамбазки за пиратките и маркуча, нарече го добро момче (видео)

“Ангел Джамбазки е доброволец във ВМА от 21 дни, но вашата медия пропусна да отбележи това. Попитайте тези, които чупиха и трошаха, освен че не носят маски, дали някой от тях е бил един час доброволец. Ангел е от 21 дни доброволец. Някои предпочитат да го изкарат лош. Не, той защитава собствеността. Не е хулиган. Ангел е добро момче, което помага на хората и винаги го е правил, но защитава собственост на организацията, на която е заместник-председател”, продължи да защитава партийния си колега министърът.

Джамбазки потвърди, че той е хвърлял пиратки по протестиращи, било самоотбрана (видео)

“Вижда се много ясно кой започва да чупи, вижда се много ясно кой хвърля във фоайето запалителни факли, хвърлят се пиратки… В тази сграда има фирми, има научен институт. В момента, в който тези хора са искали да нахлуят, е имало репетиция на ансамбъл с 30-ина деца.”

“Когато ми се обади охраната, че подобно нещо се случва, аз им казах веднага да заключат вратата и лично се обадих в полицията. Вижда се много ясно как се блъска по вратата, как се удря по прозореца, един път, втори път, трети път… Лицето, което прави това, се обръща, получава окуражителни възгласи, продължава, чупи прозореца. Извинявайте, но когато някой иска да нахлуе в дома ви, иска да чупи и когато няма кой да ви защити, се защитаваш сам.”

Каракачанов оправда Джамбазки за пиратките и маркуча, нарече го добро момче (видео)

Ангел Джамбазки замеря с пиратки и полива с маркуч протестиращи пред сградата на ВМРО (видео)

“На нас във ВМРО, ако някой ни направи добро, ние го връщаме двойно. Ако някой ни обиди, отминаваме обидите, но ако някой ни нападне – отговаряме. Такава е нашата историческа практика. ВМРО не е певческо дружество, ВМРО на никой не е позволявало да мачка българщината и ВМРО. Особено, когато те нападат. Няма такива обяснения, някакви мирни хора… Какви мирни хора, някои от тях бяха видимо пияни, включително лидер на политическа партия. Вижте записите и ще видите кой. Явно се търсеше провокация”

Повод за гостуването на Каракачанов бе ситуацията с отношенията между София и Скопие в условията на предстоящото членство на Северна Македония в Европейския съюз.

Каракачанов оправда Джамбазки за пиратките и маркуча, нарече го добро момче (видео)

“Тази държава чука на вратата на Европа, даже ние я дърпаме за ръката да влезе в Европа. Искаме тази държава да се държи уважително”, посочи той.

Македонски активисти подпалиха българското знаме в Скопие (видео)

Каракачанов припомни, че ЕС има едно много ясно правило, което касае всички, включително България – не може да влезеш в ЕС, ако не си решил спорните двустранни въпроси.

“Скопие няма желание да ги реши. Те смятат, че могат да хитруват, както досега. България да ги подкрепя, а те за благодарност да ни забиват ножа в гърба и да ни злепоставят”, коментира още Каракачанов.

Видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Zee

    17 Март 2021

    Тук г-н Каракачанов (минута 1:02) казва, че ВМРО не е певческо дружество.. но като им гледам актуалната кандидатдепутатска листа, то не бе Кристина ДИмитрова, не беше Искрен Пецов... Дали пък не е именно певческо дружество? Пък и помним как успешно припяваше на бащицата на нацията...

Реакции