Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Лютви Местан с нова мярка за неотклонение от 10 000 лева
Лютви Местан с нова мярка за неотклонение от 10 000 лева
04-19-19
добавено
4050
прегледа

На Лютви Местан е наложена нова мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив. Това е направено с постановление на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Кърджали, предаде Dir.bg.

 

Мярката за неотклонение е наложена, като е съобразена с обществената опасност на престъплението, с доказателствата срещу обвиняемия и с имущественото му положение, за което са събрани доказателства.

 

Лютви Местан бе задържан за кратко от полицията след тежък пътен инцидент, при който загина 6-месечено бебе, а 9-годишно дете и родителите му пострадаха. Малко по-късно той напусна ареста срещу 10 000 лв. гаранция и забрана да напуска страната. Окръжният съд в Кърджали обаче отмени гаранцията му и го остави без мярка за неотклонение.

 

СЪДЪТ В КЪРДЖАЛИ ОТМЕНИ ГАРАНЦИЯТА ОТ 10 000 ЛВ. НА ЛЮТВИ МЕСТАН

 

Като причина беше изтъкната липсата на достатъчно информация за имущественото състояние на политика.

 

МЕСТАН Е ДЕКЛАРИРАЛ 87 000 ЛЕВА ЗА 2017 Г. ПЛЮС 50 000 ЛВ. НА СЪПРУГАТА МУ

 

Източник: Dir.bg