<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38820" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бащата първо ...

Македонска певица пропусна Гоце Делчев при изпълнението на националния химн (видео)

04 Юли 2019
0 2795

Македонската певица Тамара Тодевска пропусна стиховете, в които се споменават имената на Гоце Делчев, Питу Гули и Яне Сандански, при изпълнението на химна на Северна Македония в американското посолство вчера, съобщава 'Фокус".

 

 

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: ЗАЩО СКОПИЕ ПРОВОКИРА СОФИЯ?

 

 

Според правителството в Скопие обаче става въпрос за "неволна грешка". "Правителството получи съобщение от посолството на САЩ и от изпълнителката Тамара Тодевска, че става дума за неволна грешка при изпълнението на химна и уверения за най-високо ниво на почит към македонската традиция и герои", посочва кабинетът в свое съобщение.

 

 

""

 

 

Управлящатите бяха категорични, че и след подписването на Преспанското споразумение с Гърция и на Договора за добросъседски отниошения с България промяна на химна няма да има.

 

 

МАКЕДОНСКИ ИСТОРИЦИ: НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСИМ, ЧЕ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е БЪЛГАРИН (ВИДЕО)

 

 

""

 

Самата Тодевска поднесе своите извинения за грешката във Фейсбук. "Позволете ми от цялото си сърце да се извиня за вчершаната грешка. Няма по-голяма чест за един артист от това да изпее националния химн и затова приех поканата на посолството на САЩ. Нямам думи, с които мога да опиша тъгата си, заради пропуска, който направих по време на изпълнението си. В плен на емоцията и еуфорията, непреднамерено не изпях част от химна." 

 

 

БЪЛГАРИЯ И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ ДОРИ ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

 

 

Това е втори случай с химна на Северна Македония. При посещението на гръцкия премиер Алексис Ципрас изпълнението на държавните химни беше пропуснато. И тогава имаше спекулации, че причината е текстът на химна, но правителството обясни, че химните са пропуснати заради липса на време, след като гръцката делегация закъсняла.

 

 

КАК ПРЕМИЕРЪТ СРАВНИ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ С ЧЕ ГЕВАРА (ВИДЕО)

 

 

Личността на Гоце Делчев и почитането на паметта му повишиха неотдавна напрежението между България и Северна Македония. Външният министър Екатерина Захариева отхвърли като "неприемлива" идеята датата 7 октомври да бъде одобрена като съвместно честване.

 

 

Преди дни новият македоски президент Стево Пендаровски заяви: "Гоце Делчев се е обявявал и се е определял като българин. Той се е борел за самостоятелна автономна Македония".

 

 

Източник: Фокус

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции