Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Министерството на спорта загуби 1.7 млн. лв., дадени за новата хижа Мусала
Министерството на спорта загуби 1.7 млн. лв., дадени за новата хижа Мусала
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
11-29-18
добавено
24372
прегледа

Българският туристически съюз за пореден път успешно се отърва от плащането на свой дълг към Министерството на младежта и спорта. Този път 1.7 млн. лв. държавни пари, дадени на БТС за дострояване на новата хижа Мусала, бяха опростени от Софийския районен съд. Мотивите – министерството не си е потърсило цели 5 години по надлежния ред парите и дългът на БТС се погасява по давност.

 

 

 

Преди няколко години друг дълг на БТС в размер над 1 млн. лева също беше опростен по давност.

 

 

Сега шефовете на БТС, който е неправителствена организация, хем получиха чисто нова хижа Мусала, построена с държавни пари, хем те се разпореждат с нея и сега ще печелят от спалните със 130 легла и ресторанта под най-високия връх на Балканите.

 

 

Новата хижа вече приема туристи, макар задължителната за такъв голям обект в национален парк пречиствателна станция все още да не е монтирана. Не е ясно къде ще се изливат битово-фекалните води от 130 туристи.

 

 

Остава открит въпросът към министър Кралев, обещал пред „Господари на ефира”, че хижата няма да се открие, докато БТС не върне тези 1.7 млн. лв.  Репортерът ни Влади Василев ще търси г-н Кралев, за да коментира погасяването на дълга на БТС по давност.