<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39211" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Новоизбраният член на СЕМ е с диплома по "Аграрна икономика" с общ успех 3.89 (документи)

18 Юли 2019
2 15307

Избраният вчера нов член на Съвета за електронни медии Галина Георгиева е завършила висшето си образование във филиала на УНСС във Враца със специалност "Аграрна икономика" и среден успех от курса на обучение "Добър 3,89", разкрива Сега. 

 

ГАЛИНА ГЕОРГИЕВА Е НОВИЯТ ЧЛЕН НА СЕМ ОТ КВОТАТА НА ПАРЛАМЕНТА, ОТ БСП Я СВЪРЗАХА С ПЕЕВСКИ

 

 

""

 

 

Оценката ѝ от държавния изпит  е 5,00. При преглед на предметите, които е изучавала по специалността се вижда, че няма нито един свързан с медийния бранш.  

 

 

""

 

 

В справката за нея, публикувана на сайта на Народното събрание се вижда, че новият член на СЕМ е станала бакалавър по "Аграрна икономика", като по време на следването си е работила на неназована в автобиографията ѝ позиция в "Нова тв" (пише само "Сфера на дейност: Медии, Кабелни оператори"). Ние от "Господарите" обаче открихме, че в профила си в LinkedIn, като длъжност, изпълнявана в Нова телевизия, Галина Георгиева е записала "офис мениджър", което не предполага директен медиен опит. Освен това става въпрос за работа от преди повече от десет години, която е продължила година и седем месеца.

 

 

 

""

 

 

От факсимилето на трудовата ѝ книжка личи, че е била наета като… телефонен оператор в административния отдел на телевизията, а по-късно се прехвърля в отдел "Продажби". В няколко дружества, като "Нетера" и "Телехаус" Георгиева е работила като търговец и консултант "Продажби".  

 

МЕДИЕН ЕКСПЕРТ НАПУСНА ВЪЗМУТЕН ИЗСЛУШВАНЕТО НА НОВИТЕ КАНДИДАТКИ ЗА СЕМ (ВИДЕО)

 

Кандидатурата на Галина Георгиева за СЕМ бе издигната от ГЕРБ (лично от председателя на комсията по култура и медии Вежди Рашидов), а темата за нейната професионална подготовка бе повдигната в парламента, веднага след като депутатите гласуваха тя да заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтече. В дебатите бе посочено, че тя идва от организацията за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН. Справката на парламентарния сайт обаче показва, че в ПРОФОН Георгиева е започнала работа буквално преди няколко месеца – през март 2019 г.

 

 

Източник: Сега

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции