<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24065" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Правителството подава оставка, ако кандидатът на ГЕРБ загуби изборите

13 Ноември 2016
0 28416

Премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка, ако Цецка Цачева загуби президентските избори, при това веднага след като стане ясен окончателният резултат.

 

ГЛАСУВАНЕТО В ЧУЖБИНА МИНАВА СПОКОЙНО, СЕКЦИЯТА В МОСКВА ОСТАНА ПРАЗНА

 

Готов съм с оставката си и ГЕРБ няма да остане нито ден на власт, ако загубим днес, обяви след като гласува на балотажа за президентските избори премиерът Бойко Борисов.Той  пусна бюлетина в училището в Банкя. „Категорично съм готов за варианта оставка. Нали не си представяте как утре излизам и казвам- да де ама размислих“, заяви той

 

ОПИТВА ЛИ СЕ ГЕРБ ДА ЗАГУБИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ?

 

 

"Дали ще има политическа криза зависи от хората. Ако желаят ще я имат, ако не я желаят няма да я имат. Хората досега са ми давали право да управлявам. Щом има проблеми с това веднага връщаме властта. Това е демократично. Не стоя като Станишев и да викам да де, ама това бяха други избори“, обясни той.

 

ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ СЕ ОПЛЕТЕ В ОБЕЩАНИЯТА СИ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА КАМПАНИЯ

 

Борисов гарантира, че при оставка на кабинета ГЕРБ няма да се включи в друго правителство в рамките на това Народно събрание. И пожелавам приятна игра на Агнешките главички, каза още премиерът. Агнешки главички се наричаше в миналото един политически кръг, оглавяван от тогавашния син депутат от Разград Никола Николов. В него бе и издателят Иво Прокопиев, който тогава се замогна от приватизацията. Сега те, заедно с Радан Кънев, готвят нова партия. 

 

В същото време изборният ден в столичния квартал “Младост“, където освен втори тур на президентските избори, се провежда и балотаж за кмет на района, започна със закъснение в някои секции и сигнали за нарушения.

 

С нарушение започна изборният ден в 144-то училище "Народни будители" в "Младост" З, където в 7 часа вратите на изборната секция 86 бяха затворени заради закъснението на нейния председател. Петнайсет минути преди началото на изборния ден пък отвори 87 избирателна секция, която също е разположена на територията на 144-то училище.

 

След първия тур на изборите, проведен миналата неделя заедно с президентските, в битката за балотажа останаха две кандидатури – първа се класира новата кандидатка на ГЕРБ Мария Илиева, а втора е лидерката на протестите Десислава Иванчева.

 

Томислав Дончев иска промяна на изборните закони, ако има предсрочни избори

 

Според вицепремиера Томислав Дончев, не е редно да се правят предсрочни парламентарни избори, без да е променено изборното законодателство, най-вече предвид резултатите от референдума.

 

"Някой може да го е страх от мажоритарни избори, но народът каза, че иска точно това. Ще бъде цинизъм, ако изборните правила за следващите парламентарни избори не бъдат променени", заяви Дончев след като упражни правото си на глас в Габрово.

Попитан за дадената от премиера Бойко Борисов заявка, правителството да подаде оставка, ако ГЕРБ изгуби президентските избори, Дончев коментира, че политиката не е аритметика и трябва да се следват принципи.

 

Ако резултатът не е добър, ние друг път нямаме. Една политическа партия, един човек трябва да си следва принципите, не е важно къде, в управление или в опозиция, по-важно е да не си изменяш на принципите, посочи Дончев.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции