Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Управляващи и бизнес - против намаляването на ДДС на лекарствата и хляба
Управляващи и бизнес - против намаляването на ДДС на лекарствата и хляба
06-19-19
добавено
921
прегледа

Предложението на БСП за намаляване на ДДС върху брашното, месото, млякото, яйцата и лекарствата не среща подкрепа от страна на правителството и бизнеса в рамките на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщава "Фокус".

 

 

 

 

"Социалните партньори, с изключени на КТ "Подкрепа", не подкрепят предложените промени в закона за ДДС, министерство на финансите също е против", коментира на брифинг след заседанието на съвета вицепремиерът Марияна Николова.

 

 

СЪМНИТЕЛНО ВДИГАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВА ОЩЕТЯВА БЮДЖЕТА НА ЗДРАВНАТА КАСА

 

 

Финансовият министър Владислав Горанов отново изложи тезата, че намаляването на ДДС няма да доведе  до намаляване на цените. "Ако намалим с 1 лв. цената на 1 хляб, който струва 10 лв., ще направим услуга на по-богатите, отколкото на онези, които си купуват хляб за 1 лв. и при които цената ще се намали с няколко стотинки. По-добре е да насочим усилията си към действително нуждаещите се", коментира Горанов.

 

 

КЪДЕ ОТИДОХА 16 МЛРД. ЛВ. ДДС, КОИТО НАП НЕ МОЖЕ ДА СЪБЕРЕ?

 

 

На сходна позиция е и Асоциацията на индустриалния капитал в България, както и БСК. Според БСК е необходимо по-сериозен анализ по тематата. 

 

 

Източник: Фокус