<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37416" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ще строят три нови сгради в "Борисовата градина", сигнализира общински съветник

17 Май 2019
0 887

Ще строят три нови сгради в "Борисовата градина". За това алармира столичният общински съветник от "Демократи за силна България" Марта Георгиева в публикация във Фейсбук.

 

""

 

 

 

"На мястото на тази горичка в “Борисовата градина”, зад Маймунарника, проектът на устройствен план на парка предвижда построяването на ТРИ НОВИ СГРАДИ!!! И това в резерватната част на “Борисовата градина”. Прикрива се под евфемизма ”възстановяване на изчезнали архитектурни обеми”, за да се прикрие ново, масивно строителство", пише в публикацията Георгиева.

 

 

Общинският съветник уточнява, че едно време на мястото на градинката е имало Климатично училище, в което деца от страната са се лекували от белодробни заболявания на чист въздух. "То е загубило функциите си и е изчезнало без да остави трайна следа в паметта на старите софиянци",пише Марта Георгиева.

 

 

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА ГОСПОДАРИТЕ: ЧАСТ ОТ БОРИСОВАТА ГРАДИНА ВЕЧЕ НЕ Е ПАРКИНГ

 

 

Тя уточни, че дори собствеността на терена не е установена, но това не пречи на автора на устройствения план да го предназначи за застрояване.

 

 

МИНИСТЕРСТВОТО НА СПОРТА ЩЕ ОБЖАЛВА ПУП НА БОРИСОВАТА ГРАДИНА

 

 

"Още първият прочит на проекта създава впечатлението, че целта е да се намират основания в парка на мястото на гора да има строежи. А дали не е това негласната поръчка от общината към проектанта?! Когато Йорданка Фандъкова и Лорита Радева, председател на комисията по екология към общинския съвет, ви кажат, че няма да има строителство в “Борисовата градина”, бъдете изключително внимателни! Строежите, които са скрити в проекта, са десетки!", коментира още общинският съветник.

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции