<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97242" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Американски ...

Анджелина Джоли събра 4,6 милиона последователи в Instagram с един-единствен пост (снимка)

21 Август 2021
0 1047

Американската актриса Анджелина Джоли събра 4,6 милиона последователи в мрежата Instagram само за едно денонощие и с първия си пост – писмо на афганистанско момиче.

В “писмото от едно афганистанско момиче” авторката споделя на звездата и специален пратеник на ООН как се е променил животът ѝ след идването на талибаните.

“Преди талибаните да дойдат, разполагахме с правата си и имахме възможност да ги защитаваме свободно. Но сега когато талибаните идват, всички се страхуваме от тях и мислим, че с мечтите ни е свършено”, пише момичето. 

Афганистански жени в Кабул дръзнаха да протестират срещу режима на талибаните (видео)

“Не можем да излизаме, училището и работата са твърде далеч. Някои хора казват, че талибаните са се променили, но според мен не е така, защото тези хора имат много лошо минало”, казва още авторката на писмото. 

“Потресаващо е да гледам как афганистанците отново са принудени да напуснат родината си заради страха и несигурността, която я обхващат.  Да пропилееш толкова много време и пари, да допуснеш проливането на кръв и загубата на човешки животи, само за да се стигне дотук – това е почти невъобразим провал”, пише Анджелина Джоли в коментара си към писмото на момичето. 

Анджелина Джоли събра 4,6 милиона последователи в Instagram с един-единствен пост (снимка)
Снимка: Reuters

Това е първият акаунт на Джоли в социална мрежа и в него тя е последвала единствено три профила – Комитета за бежанците на ООН, организацията “Лекари без граници” и Националната асоциация за напредък на цветнокожите хора в Америка. 

“В момента хората в Афганистан губят способността си да общуват в социалните медии и да се изразяват свободно. Затова се регистрирах в Instagram, за да споделя техните истории и гласовете на онези хора по целия свят, които се борят за основните си човешки права “, написа Анджелина.

Анджелина Джоли събра 4,6 милиона последователи в Instagram с един-единствен пост (снимка)

Заедно с писмото, актрисата сподели и снимка, направена от разследващия журналист Линзи Билинг на жени в град Херат, които чакат отварянето на клиника. Видео от протеста на жени срещу режима на талибаните в Кабул можете да видите горе.

Какво очаква жените в Афганистан при властта на талибаните

“Подобно на други, които са ангажирани с проблема, аз няма да се откажа. Ще продължа да търся начини да помогна. И се надявам да се присъедините към мен”, добави още тя.

Източник: Булевард България

Снимка: Instagram

Кадри: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции