<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36639" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бизнесменът Александър Ваклин се стреснал от присъдата на Десислава Иванчева

16 Април 2019
0 8122

Бизнесменът Александър Ваклин се стреснал от присъдата на Десислава Иванчева, заяви самият той в сутрешния блок на Нова тв.

 

Припомняме, че бившата кметица на столичния район "Младост" вчера получи присъда от 20 години затвор за обвинение в корупция. А сигналът за корупция бе подаден именно от него.

 

20 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ

 

"Не съм употребен. Разбирам тежестта на присъдата, изключително тежка е. Но законодателят така е преценил, че такива дейния – деяния срещу цялото общество, трябва да бъдат наказани със съответната строгост. Чисто човешки тези присъди стряскат и мен”, каза Ваклин.

 

Вчера бяха произнесени наказанията и на заместничката на Иванчева Биляна Петрова – 15 г. лишаване от свобода и 15 хил. лв. глоба, както и Петко Дюлгеров – 12 г. лишаване от свобода и 12 хил. лв. глоба.

 

ВРЪЩАТ ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА В АРЕСТА, РАЗМИРИЦИ В СЪДА СЛЕД ПРИСЪДАТА (ВИДЕО)

 

„Аз изпълних своя дълг – сигнализирах и дадох възможност на институциите да работят. Случаят е превърна в медиен и политически, а той е чисто криминален. Това е нещо, за което съжалявам”, коментира още бизнесменът. Според него адвокатите на обвиняемите са „впрегнали всички свои медийни и пиар похвати и приложиха невероятен натиск над обществото, за да постигнат своите цели”.

 

 

По отношение на твърденията на защитата на обвинените, че корупция е започнало да се търси в столичната община „Младост” още преди да му е поискан конкретния подкуп, бизнесменът Ваклин заяви, че това е тезата на адвокатите и той не знае дали е разследването е започнало преди неговия сигнал. „В СРС-тата ясно се вижда, че г-н Дюлгеров в деня на предаване на парите, договори с мен да му бъдат предадени допълнително пари след свършването на работата. А тези пари се вижда, че са явно неговия хонорар от другата страна”, коментира Ваклин.

 

Източник: Сега

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции