Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
20 години затвор за Десислава Иванчева на първа инстанция
20 години затвор за Десислава Иванчева на първа инстанция
04-15-19
добавено
6512
прегледа

Преди минути специализираният съд призна за виновна в получаване на подкуп отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, съобщи Dir.bg.

 

Присъдата - 20 години затвор и 10 000 лева глоба, по обвинението за искане на 500 000 евро и получаване на 56 000 евро от бизнесмена Александър Ваклин беше произнесена от съдия Иво Хинов.

 

Наложеното наказание обаче не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния специализиран съд. Като съучастници на Иванчева бяха осъдени другите двама подсъдими по делото - нейната бивша заместничка Биляна Петрова и соченият за посредник в комуникацията със строителния предприемач  - Петко Дюлгеров, който на последното заседание по делото се отказа от показанията си. Въпреки този обрат обаче, подсъдимите не бяха оправдани - двамата получиха съответно 15 и 12 години лишаване от свобода.

 

Съдия Хинов заяви, че в делото има "политически нюанс", но не може да се твърди, че Ваклин е провокирал подсъдимите към подкуп, както настоя адвокатът на Иванчева - Марин Марковски.

 

Източник:  Dir.bg