<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42432" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Били сте зле по математика в училище? Може би сте гений

16 Ноември 2019
0 2194

Ако сте били от онези нещастни ученици, които се ужасяват от уравнения и тригонометрични функции, имаме някои добри новини за вас. Всъщност може да сте гении.

 

Оказва се, че да имаш „естествен талант“ за математиката е мит, пише Индипендънт. Всъщност Елсбет Стърн, професор в Цюрихския технически университет, твърди в статия, че математиката е основна човешка способност.

 

Стърн пише: "В случая на математиката е напълно правдоподобно, че природата е снабдила хората с интуитивно знание за числата и чувствителност за величината." Тя казва, че лошите оценки по математика обикновено произтичат от неефективното обучение по математика – обаче това предположение се измества, когато става въпрос за способности за учене като дискалкулия.

Експертката е категорична, че образователната система може да не успее дори с хора, които имат добри заложби, добавяйки: "Остава сериозна липса на концептуално разбиране, тъй като дори и най-интелигентните ученици често не могат да пренесат прозренията, които би трябвало да получат, към проблеми, които се различават от тези, разглеждани в класната стая."

 

УМОВЕТЕ НА МОМИЧЕТАТА И МОМЧЕТАТА СА ЕДНАКВИ ПО МАТЕМАТИКА, ТВЪРДЯТ УЧЕНИТЕ

 

Следователно вярването, че сте зле по математика, може да не е валидно. Но изследванията подкрепят идеята, че упоритата работа, а не естествената способност, е по-важна.

 

Стърн се позовава и на проучване, измерващо постиженията по математика при 3520 ученици за пет години. Според него не това колко интелигентни са учениците, а колко мотивирани са и как учат, определя математическите им постижения.

 

Така че всъщност може да сте неразкрити математически гении.

 

 

Източник: Индипендънт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции