<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40815" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бизнес за мил...

БНТ се извини за гафа с картата на Украйна (видео)

20 Септември 2019
0 1010

Българската национална телевизия (БНТ) се извини на посолството на Украйна заради дипломатическия гаф 18 септември. Тогава, в централната емисия на „По света и у нас“, бе показана карта на страната, която не включва полуостров Крим, припомня Свободна Европа.

 

„БНТ поднася своите извинения на посолството на Украйна и на зрителите на медията за показаната в централната емисия от 18 септември 2019 г. карта на страната. Тя не отговаря на официалните, международно признати граници на Украйна, както и на официалната позиция на МВнР на Република България“, се казва в съобщението от телевизията.

 

ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ГАФ В ЕФИР: БНТ ПУСНА КАРТА НА УКРАЙНА БЕЗ КРИМ (СНИМКИ)

 

От националната телевизия посочват още, че грешната карта е постъпила в последния момент за излъчване от графичния отдел и е останала непрегледана от страна на международния редактор.

 

Отговорните лица ще бъдат наказани според Правилника за редакционната дейност на телевизията.

 

Грешната карта предизвика сериозно възмущение от страна на украинското посолство у нас. Оттам изказаха и опасения, че подобни случки се използват от Русия с цел да легитимира престъпната окупация и анексия на Крим.

 

 

Коментарът на Господарите : 

 

И все пак, макар и предизвикал дипломатически скандал, гафът с картата на Украйна в ефира на БНТ е като приказка за лека нощ пред случая с пускането на анимация за възрастни точно преди "Сънчо" през 2017-та година! Припомнете си го тук: 

 

ГАФ НА БНТ: ПОРНО ПРЕДИ "ЛЕКА НОЩ, ДЕЦА"

 

Тогава от телевизията-майка също побързаха да се извинят. И слава богу!

 

БНТ ПОДНЕСЕ ИЗВИНЕНИЕ ЗА ПОРНОТО, КОЕТО ПУСНА ПРЕДИ "ЛЕКА НОЩ, ДЕЦА"

 

Но в крайна сметка се получи така. че новият генерален директор махна от програмната схема на БНТ 1 не гафовете, а именно "Сънчо".

 

Спете спокойно, деца! Реформата в националната телевизия е в ход!

 

 

 

 

 

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции