<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29076" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кабинетът из...

Боби Михайлов твърди, че конгресът на БФС бил най-честният, на който е присъствал?!

08 Март 2018
0 6900

Президентът на БФС Борислав Михайлов бе избран отново за шеф на Българския футболен съюз. Тазгодишният конгрес мина под скандални разкрития за начина, по който се провежда. В редица репортажи ви разкрихме шокиращи нередности, включително на делегати за това, че биват натискани да гласуват за Боби Михайлов. 

 

 

Сигнал за нередностите получихме първо от Любо Пенев, който също бе кандидат за поста.

 

ИМА ЛИ МАНИПУЛАЦИИ ПРИ ИЗБОРА НА НОВ ПРЕЗИДЕНТ НА БФС?

 

След избирането на Михайлов отново за президент на БФС, той даде интервю за Блиц. Ето част от смехотворните твърдения на Михайлов във връзка с разкритията на Господарите за множество нередности и нечестните методи за победа на конгреса:

 

-Г-н Михайлов, честно ли бе проведен конгресът, на който бяхте избран за президент на БФС?

– На по-честен конгрес не съм присъствал, а това е четвъртият, който печеля! По време на конгреса имаше представители на държавата – министърът на спорта Кралев, Стефка Костадинова, вицепрезидентът на УЕФА Райнхард Гриндел, който е и шеф на немския футболен съюз, представител на ФИФА. Никой от тях не е казал, че този конгрес не е честен, дори казаха, че е прекалено демократичен, защото и двата вота преминаха при тайно гласуване. Всеки един от 512-те делегати гласува както за президент на БФС, така и за 14-членове на изпълкома, а процедурата отне много време.

Само за пример ще кажа, че  немският футболен съюз е от 212 делегата, а в България те са с 300 повече. В Германия гласуването е явно, а у нас тайно, което гарантира, че процедурата нямаше как да бъде по-честна и демократична.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА БФС -ПЕРНИК БЯГА ОТ НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ

 

– Как ще отговорите на обвиненията, че в гласуването са участвали представители на „кухи“ клубове от цялата страна?

–  Няма никакви кухи клубове. Всички делегати, които участваха в гласуването бяха излъчени от регистрирани клубове. Комисиите бяха гласувани на когреса. Имаше предложения от страна на кандидатите за президент на БФС относно членове на футболни комисии, които не бяха гласувани.  Най-голямото число, което постигна опозицията, бе предложението Пламен Марков да влезе в една от комисиите, но той събра едва 46 гласа. Другите над 440 бяха против!Абсолютно всички решения бяха взети и гласувани на Конгреса, който е най-висшият футболен орган в България. Всичко останало са спекулации от страна на моите опоненти, които проведоха негативна кампания от началото до края.

 

– Разочарован ли сте от персоналната атака на Любослав Пенев и Николай Илиев, с които през последните 20 години бяхте близки приятели?

–  Естествено, че съм разочарован. Но хората ме познават и знаят, че аз съм позитивен човек и по тази причина не съм отговарял на атаките и обидите по мой адрес. Моят отговор на атаките беше резултатът от конгреса!

 

Източник: Блиц

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции