<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98270" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тошко Йордан...

БСП връща мандата за съставяне на правителство във вторник (видео)

02 Септември 2021
0 288

БСП връща мандата за съставяне на кабинет във вторник, 7-ми септември, съобщи решението на Националния съвет на социалистите лидерът на партията Корнелия Нинова.

Тя мотивира изчакването с надеждите настоящият парламент да гласува в това време актуализацията на бюджета.

БСП връща мандата за съставяне на правителство във вторник (видео)

По-рано председателят на парламента Ива Митева насрочи извънредно заседание на парламента на 7 септември – вторник. На него ще бъдат гласувани на второ четене актуализацията на бюджетите на Здравната каса и Държавното обществено осигуряване.

Стана ясно, че не е обсъждано и предложение за министър-председател, излъчен от БСП. Ако такова име, то трябва да бъде надпартийно, с експертен профил. Дали пленумът на БСП ще предложи такова ще стане ясно по-късно днес.

Депутатите решиха датата на президентските избори

По-рано през деня председателят на БСП Корнелия Нинова обаче коментира, че БСП са разочаровани от безотговорното поведение на останалите партии в Народното събрание и невъзможността да се състави парламентарно мнозинство, с което да бъде приета актуализацията на бюджета:

“След вчерашното поведение на партиите на протеста в зала започнаха да валят най-различни лични мнения. Приемайте ги засега като лични. Окончателното решение ще бъде днес и каквото реши Националният съвет, това е”. 

Видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции