<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71115" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Възмутени ма...

Вандали счупиха макет на дете, поставен да предотвратява инциденти на пешеходна пътека в Бургас (видео)

12 Август 2020
0 3560

Младежи счупиха триизмерен макет на дете, поставен край пешеходна пътека в Бургас, с цел да предотвратява ПТП, виждаме от клип, публикуван от Община Бургас.

Охранителни камери са засекли четиримата младежи да пресичат по пешеходната пътека в района на комплекс “Лазур” до Морската градина, когато фигурката поставена на тротоара привлича вниманието им.

Вандали счупиха макет на дете, поставен да предотвратява инциденти на пешеходна пътека в Бургас (видео)

Момчетата се спират и изчакват да преминат автомобилите по относително натоварената улица, но тъй като движението така и не намалява, един от групичката се решава бързо да действа и с един ритник поваля макета, изкъртвайки го от основата му. След това четиримата побягват от мястото.

След инцидента от bTV са потърсили за коментар служители на община Бургас. Андрей Рунчев е обяснил, че все още не се знае кои са извършителите, но скоро ще бъдат установени, тъй като лицата им се виждат ясно на записа.

Фигурата е част от кампанията „Пресичай безопасно с Боби и Кели“. Тя е поставена на мястото, за да привлича вниманието на шофьорите за пресичащи в района деца. От нея вече е останала само металната основа.

Фигурата е предадена на фирмата, която я е поставила. Оттам уверяват, че в най-скоро време тя ще бъде възстановена и отново ще бъде поставена на място.

Видео: Община Бургас

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции