<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96859" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИТН след конс...

ГЕРБ към Радев: Ще върнем мандата без да предложим състав на Министерски съвет (видео)

17 Август 2021
0 536

От парламентарната група на ГЕРБ заявиха, че няма да предложат състав и структура на Министерски съвет при връчването им на проучвателен мандат от президента Румен Радев.

“Нищо не се е променило и становището ни остава същото. Не смятам, че трябва актуализацията на бюджета или какъвто и да било акт на Народното събрание да бъде обвързан с връчването на втория , съответно третия проучвателен мандат и съответната конституционна процедура. Това са различни актове и в Конституцията никъде няма подобни удсловия, за да може президентът да изпълни конституционните си правомощия”, заяви лидерът на ПП ГЕРБ Десислава Атанасова.

ГЕРБ към Радев: Ще върнем мандата без да предложим състав на Министерски съвет (видео)

“Ние считаме, че ГЕРБ остави икономически стабилна държава. Сега е ред на партиите, които считат, че могат да бъдат алтернатива в парламента, да поемат отговорност, въпрос и на ваша отговорност е, защото тези партии се родиха под вашия юмрук тук на площада.”

Румен Радев към ИТН: Изключително важно е да се отнасяме по-отговорно, за да има правителство (видео)

Радев от своя страна коментира решението на ГЕРБ с думите, че то облекчава работата и решението му кога и как да връчи втория и третия мандат.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции