<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78120" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо в Нова З...

ГЕРБ предлагат: Под карантина със SMS, а контактните задължително да се тестват

17 Ноември 2020
0 4228

Уведомяването за поставяне в изолация или под карантина заради Covid-19 и други заразни болести да може да става по телефона или чрез SMS и електронни съобщения. Това предвиждат промени в Закона за здравето, внесени от председателя на ПГ на ГЕРБ и на здравната комисия Даниела Дариткова, предаде bTV.

Предписанието ще се издава от началника на съответната Регионална здравна инспекция, както и досега, но отпада изискването да е по предложение на лекуващия лекар. Продължителността ще се определя със заповед на министъра на здравеопазването по предложение на главния държавен здравен инспектор.

Мистериозна смърт от коронавирус в дом за възрастни. Има ли проявена небрежност? (РЕПОРТАЖ)

ГЕРБ предлагат: Под карантина със SMS, а контактните задължително да се тестват

Променя се и досегашната законова разпоредба, която предвиждаше, че пациентите, заразени с Covid-19 и други опасни болести, подлежат на “задължителна изолация и/или болнично лечение”.

Промените предвиждат още по време на обявено извънредно положение или извънредна обстановка заради епидемия, както и до три месеца след изтичането им, здравният министър да може да забрани износ на конкретни лекарствени продукти.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции