<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100194" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена спасява ...

Гинеколог от Тексас е извършил 67 аборта в последния ден преди забраната

18 Септември 2021
0 2172

Гинеколог от Форт Уърт в Тексас разкри, че е извършил 67 аборта в навечерието на влизане в сила на щатската забрана, пише Vice.

Преди влизането в сила на новия закон, известен като SB8 и забраняващ умъртвяването на плода, след като медицинските специалисти установят сърдечна дейност, д-р Джасбир Ахлувалия работил нощна смяна в клиниката за женско здраве във Форт Уърт, където извършил 67 аборта.

Гинеколог от Тексас е извършил 67 аборта в последния ден преди забраната
Снимка: PA

83-годишният лекар споделя:

“Здравните работници – те искат да се грижат за пациентите си. Това беше невероятно, удивително отношение, което за първи път виждам през всичките си 50 години медицинска практика.”

“Ние се шегувахме. Имаше много храна в стаята за почивка. Никой не искаше да си отиде. Искаха да се грижат за всеки един пациент. Тази нощ видях огромна, изключителна работа в екип”, допълва възрастният медик.

“Беше като на война. Сякаш водихме война срещу политиците и имахме усещането, че ще победим. Няма да оставим никого”, каза още той.

Гинеколог от Тексас е извършил 67 аборта в последния ден преди забраната
Снимка: PA

Новата разпоредба на щата Тексас предвижда забраната на абортите след шестата седмица, де факто това е времето, когато жената разбира, че е бременна. И тъй като работата на д-р Ахлувалия е до голяма степен свързана с този тип операции, той вече няма да може да изпълнява професията си, както досега.

“Ние просто няма какво да направим. Това е закон. Просто можем да стоим и да гледаме. Аз съм хирург и в момента не мога да оперирам. Кой реши това? Не е медицинският съвет. А някакви побъркани политици.”

Децата на указ 770. Как Чаушеску забрани абортите и до какво доведе това

Новият закон освен това упълномощава гражданите да съдят всеки, който „помага и извършва“ незаконен аборт.

Гинеколог от Тексас е извършил 67 аборта в последния ден преди забраната

Съгласно така наречения Тексаски закон за сърдечния ритъм, човек може да заведе дело – дори и да няма връзка с жената, която прави аборт – и да има право на поне 10 000 долара (8500 евро) обезщетение, ако победи в съда.

Източник: Vice

Снимки: PA, Unsplash

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции