<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=57171" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Грета Тунберг отговори на карикатурата с изнасилването ѝ (снимка 18+)

03 Март 2020
0 427

Грета Тунберг проговори, след като петролна компания в Канада използва карикатура със сексуален контекст със 17-годишното момиче, за да се рекламира. Рекламната брошура със скандалното изображение било намерено случайно от граждани и публикувано в сoциалните мрежи, пише Independent.

Предполага се, че стикерът е бил раздаван на работниците в “X-Site Energy Services” със знанието на един от мениджърите.

 

КАРИКАТУРА КАК ИЗНАСИЛВАТ ГРЕТА ТУНБЕРГ ИЗПОЛЗВА В СВОЯ РЕКЛАМА ПЕТРОЛНА КОМПАНИЯ (СНИМКА 18+)

 

Шведската екоактивистка написа пост Twitter, като нарече скандалното деяние знак за „победа“. “Те започват да стават все по-отчаяни…”, написа тя. „Това показва, че печелим.“

 

 

 

They are starting to get more and more desperate…
This shows that we’re winning. https://t.co/NLOZL331X9

— Greta Thunberg (@GretaThunberg) February 29, 2020

 

 

 

По-рано генералният мениджър на петролната компания Дъг Спароу отрече участието на “X-Site” в разпространението на стикера, казвайки пред “Global News” на Канада: „Това не е от “X-Site” или от някой наш служител; друг е направил това. Това е всичко, което знам.”

 

 

Грета Тунберг отговори на карикатурата с изнасилването ѝ (снимка 18+)

„Признаваме, че не е достатъчно да се извиняваме за изображението, свързано с логото на нашата компания“, се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на компанията. „Това не отразява ценностите ни или тези на нашите служители и дълбоко съжаляваме за болката, която може да сме причинили.“

 

„Надяваме се хората да спрат да публикуват тези изображения“, пишат още от “X-Site”.

 

 

Грета Тунберг отговори на карикатурата с изнасилването ѝ (снимка 18+)

 

 

Разпространението на стикера първоначално предизвика разследване на Кралската канадска планинска полиция в Албърта, но в петък полицейските сили казаха в изявление, че не вярват това да представлява „криминално престъпление“. Причината е, че изображението не отговаря на елементите на детската порноафи, нито пък изобразява безконсенсусен акт, който би представлявал пряка заплаха за лицето “.

 

Източник: Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции