<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45941" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Грета Тунберг пусна снимка как пътува на пода във влак, от железницата твърдят, че е била в първа класа

16 Декември 2019
0 51651

Младата шведска природозащитничка Грета Тунберг публикува в Туитър своя снимка, на която се вижда как седи на пода на германски влак със струпан до нея багаж. Снимката предизвика стотици коментари в социалните мрежи. Между железопътната компания и екоактивистката обаче избухна спор в Twitter и постави под съмнение доколко е достоверна информацията в публикувания пост, пише LADbible

 

КАПИТАНЪТ НА ВЕТРОХОДНАТА ЯХТА НА ГЕРТА ТУНБЕРГ ЛЕТЯЛ СЪС САМОЛЕТ, БЪЛВАЩ ВРЕДНИ ЕМИСИИ (ВИДЕО)

 

 

 

""

 

 

Тунберг пусна съобщението с коментар: "Пътуване в претъпкани влакове през Германия. И най-накрая на път за вкъщи!". Тунберг не пътува със самолети, тъй като въглеродните им емисии са вредни за околната среда.

 

 

От железопътната компания отговориха, че всъщност Грета Тунберг е пътувала в първа класа. "Щеше да е също толкова добре, ако бяхте казали колко приятелски настроен и компетентен е екипът ни, който се грижеше за вас на мястото ви в първа класа."

 

 

""

 

В първия коментар от компанията пожелаха на екоактивистката приятно и безопасно пътуване и обещаха, че ще работят над това да подобрят влаковете си и да имат повече места. По-късно обаче тонът им към Грета рязко се промени. Тя от своя страна обясни, че това, че се движи с претъпкан влак, не е било нападка към компанията. Всъщност това било хубаво нещо, тъй като все повече хора избирали екологичният начин за предвижване. Тя призна, че е получила място в първа класа, след като влакът спрял в Гьотинген, 4 часа след началото на пътуването ѝ.

 

 

""

 

Според хора във влака момичето било с баща си и екипът на "Deutsche Bahn" били изключително любезен с нея. Дори ѝ давали шоколадчета, на които пише leblingsgast (любим гост). Те се раздават на хората в първа класа, както и на тези във втора при големи закъснения.
 

 

Германските железници "Deutsche Bahn", които бяха известни с точността си, са критикувани през последните години за закъсненията, отмяната на влакове в последната минута и скъпите билети.

 

 

 

Източник: LADbible

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции