<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=57224" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Грета Тунберг се скара на европейските лидери: Планът ви е предателство

04 Март 2020
0 80

Шведската екоаткивистка Грета Тунберг е силно разочарована от намеренията на европейските лидери да подпишат т.нар. “Зелена сделка”, според която вредните емисии от карбон в ЕС трябва да бъдат сведени до нула до 2050 г. Тя нарече плана “предателство” и ги разкритикува, че отлагат мерки, а в същото време природата няма време да чака, съобщи BBC.

 

След подигравката на Тръмп Грета Тунберг смени биографията си в Twitter

 

В същото време председателят на Европейската комисия Урсула фон Дер Лайен одобри предложенията, изготвени в Брюксел, наричайки регламента за намаляване на емисиите “сърцето на Зелената сделка”.

 

“Празни думи”, заяви в отговор Тунберг. Според нея Съюзът само се преструва на световен лидер в борбата с климатичните промени.

 

Карикатура как изнасилват Грета Тунберг използва в своя реклама петролна компания (снимка 18+)

 

“Когато къщата ти гори, не чакаш няколко години, за да започнеш да гасиш пожара. И въпреки това ЕК излиза с подобно предложение”, заяви 17-годишната шведка.

 

Тя обвини евролидерите, че се готвят да се откажат от подписаното от близо 200 държави Парижко споразумение, което предвижда прилагане на мерки с цел понижаване на температурите с 1,5 градуса.

 

Теория на конспирацията: Грета Тунберг пътува във времето

 

Според Тунберг поставянето на бъдещи цели няма никакво значение, ако не се започне с ограничаването на вредните емисии веднага.

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции