<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69814" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Ексклузивно: Христо Иванов внесе сигнал в прокуратурата за нарушения на Иван Гешев (РЕПОРТАЖ)

24 Юли 2020
0 2490

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов внесе сигнал в Съдебната палата до прокурорите на Република България за нарушения на главния прокурор Иван Гешев. Това става, след като в четвъртък бе оповестено решение на Конституционния съд, с което стана ясно, че всеки български прокурор може да разследва главния прокурор.

Наш репортер Ви показа на живо от мястото излизането на Христо Иванов от деловодството, както и взе интервю с него след входирането на сигнала.

Христо Иванов припомни, че преди време от пресцентъра на Главна прокуратура са разпространили материали, добити със Специални разузнавателни средства (СРС), въпреки че Наказателният кодекс изрично забранява и дори криминализира използването на такива материали освен за целите на съдебно производство. По думите на Иванов, Гешев ги е използвал за пропаганда.

Вземайки повод от решението на Конституционния съд, Христо Иванов апелира към прокурорите на републиката да се самосезират и да разследват началника си заради това нарушение.

Вижте повече във видеото!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Jivko Petkov

    25 Юли 2020

    Важно е да си първи!

Реакции