<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41644" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ердоган обвини Запада, че подкрепя тероризма

21 Октомври 2019
0 84

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган обвини западните държави, че „застават на страната на терористите“, тъй като отказват да подкрепят последната военна операция на Анкара в Северна Сирия, съобщва AFP.

 

ГЪРЦИЯ СЕ ГОТВИ ЗА НАПЛИВ НА ДЖИХАДИСТИ ЗАРАДИ ОФАНЗИВАТА В СИРИЯ

 

 

""

 

 

„Можете ли да си представите, че целият Запад застана до терористите и всички ни нападнаха, включително държави членки на НАТО и страни от ЕС", подчерта Ердоган в реч на икономически форум, който се провежда в Истанбул.

 

ЕРДОГАН ЗАПЛАШИ ДА ПУСНЕ МИЛИОНИ БЕЖАНЦИ КЪМ ЕВРОПА, АКО ЕС КРИТИКУВА ОПЕРАЦИЯТА В СИРИЯ

 

Сирийският конфликт може да бъде разрешен само по политически път, няма друг вариант. Това заяви от своя страна министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу. Той разкритикува позицията на САЩ за Сирия. По неговите думи, на фона на преговорите с Анкара за зоната за сигурност в районите на Арабската република на изток от река Ефрат Вашингтон не е прекратил доставките на оръжие за сирийските кюрди от „Отрядите за народна самоотбрана“.

 

„Турция започна операция „Извор на мира“ със собствени сили едва след като осъзна, че съюзниците не подкрепят плановете на Анкара. По южните граници на Турция се опитаха да създадат фактическа терористична държава. Анкара разруши тези планове“, заяви първият дипломат на Анкара.

 

 

""

 

 

Външният министър подчерта, че Турция не е против етническите кюрди. „Анкара поддържа отлични отношения с кюрдската администрация в Северен Ирак. Не забравяйте, че 350 хиляди сирийски кюрди са намерили убежище в Турция“, каза Чавушоглу. Първият дипломат на Анкара посочи важността на сътрудничеството с Русия в Сирия. Във вторник в Сочи ще се проведе важна среща с руския президент Владимир Путин. 

 

 

Източник: AFP

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции