<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97138" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сестрата на К...

Забраниха на севернокорейците да говорят за отслабването на Ким Чен Ун

20 Август 2021
0 1630

Властите в Северна Корея предупредиха гражданите да се въздържат от публично обсъждане на здравето на техния лидер Ким Чен Ун, след като изглежда, че той доста е отслабнал през последните месеци, пише LadBible.

Снимките на отслабналия политик предизвикаха вълнение, когато той направи първата си поява пред държавните медии след продължително отсъствие през юни. Това предизвика нова вълна от трескави спекулации след слуховете, че е починал в резултат на сърдечна операция през август миналата година.

Ким Чен Ун бил заслабнал, севернокорейците се тревожат за него и плачат, като го видят по телевизията

Правителствените служители настояват, че 37-годишният лидер, наричан обикновено от държавните медии „най-висшето достойнство“, е не само напълно здрав, но всъщност е отслабнал в резултат на притеснение за хората и за недостига им на храна, причинен от продължаващата пандемия от коронавирус.

Разпространението на слухове за здравето на Ким Чен Ун ще се счита за държавна измяна от Корейската народно-демократична република (КНДР), разкрива неназован вътрешен източник.

Забраниха на севернокорейците да говорят за отслабването на Ким Чен Ун

Нездравословният начин на живот на Ким е добре документиран през годините. Върховният лидер има известна привързаност към сиренето чедър и скъпия коняк и отдавна се говори, че е диабетик и активен пушач.

И баща му, и дядо му преди това бяха сърдечноболни.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции