<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56536" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Главният сек...

Пълна мистерия е как откраднатият от жена тото-фиш е стигнал до висшите полицаи

14 Февруари 2020
0 156

От полицията все още не знаят как откраднатият печеливш тото фиш е стигнал до зам.-началникът на 3 РПУ и началникът на група в СДВР, пише Mediapool. Двамата бяха арестувани и в момента срещу тях е повдигнато обвинение за вещно укривателство.

 

 

Пълна мистерия е как откраднатият от жена тото-фиш е стигнал до висшите полицаи

 

 

По данните на МВР собственичката на печелившия билет е била обрана в градския транспорт малко след като потърсила парите си от тотото. Тъй като спечелената сума била над 10 000 лева, тя трябвало да бъде преведена по банков път. Възрастната жена решила да открие отделна банкова сметка, но по пътя портмонето ѝ заедно с личните документи и фиша било откраднато.

 

 

“Тя подава заявление в районното, че е станала обект на кражба и колегите започват да работят. След това се случва и тази неприятна история. За подробности около деянието можем само да гадаем. Има следствено дело и аз не мога да коментирам действията по разследването. Вариантите не са много, но трябва да сме сигурни, за да мога да потвърдя”, заяви в петък пред Нова телевизия главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

 

 

Пълна мистерия е как откраднатият от жена тото-фиш е стигнал до висшите полицаи

 

 

“Като отидох да заявя, че ми е откраднат портфейлът, в Трето РПУ описах, че сумата пари не е голяма вътре. Обаче имам печеливш фиш и описах абсолютно всичко. Явно по някакъв начин са се добрали до портфейла ми и са последвали действията по-нататък. Фишът ми беше в портфейла. Портфейла ми го откраднаха и в един момент се появява в полицията. Значи или ми е бил подхвърлен портфейлът, някъде е намерен и занесен в полицията. Не очаквах, че са полицаи. Аз мислех, че са някои други. Нямам обяснение. Това е толкова грозно”, заяви пред медиите пострадалата Нелия Георгиева.

 

 

АРЕСТУВАХА ДВАМА ВИСШИ ПОЛИЦАИ В СОФИЯ, ОТКРАДНАЛИ ТОТО-ФИШ ОТ ВЪЗРАСТНА ЖЕНА (ВИДЕО)

 

 

От жалбата, подадена в трето РПУ, се разбира, че служителите в тотото са били осведомени за кражбата, но дори това не е спряло полицаите. Първо зам.-шефът на Трето РПУ изпратил материалите на служител в СДВР, който пук поискал от тотализатора да му кажат кой е печелившият и да водят комуниканция по случая само с него. След това полицейският началник представил фиша за свой.

 

 

Кадрите от видеото и снимките са от ареста на двамата висши полицаи. Материалът е публикуван в официалния YouTube канал на Министерство на вътрешните работи. 

 

 

 

Източник: Mediapool

Видео и снимки: МВР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции