<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72276" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Двойна „блок...

Задържаха шофьора на G-класа, умишлено блъснал кола с майка и 10-месечно бебе в центъра на София (видео)

27 Август 2020
0 23103

“Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя” е задържан с прокурорска мярка за 72 часа 39-годишен шофьор на джип мерцедес G-клас, който изблъска автомобил в София, а после на два пъти умишлено удари колата ѝ.

Това става ясно от съобщение на прокуратурата днес, след като случаят, заснет на любителско видео, бе показан по телевизиите и разбуни социалните мрежи.

Задържаха шофьора на G-класа, умишлено блъснал кола с майка и 10-месечно бебе в центъра на София (видео)

От прокуратурата съобщават, че на извършителя Н. Р. ще му бъде търсена оттговорност по квалифицирания член за тежко хулиганство – “непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото”, отличаващи се “с изключителен цинизъм и дързост”. Той предвижда до 5 години затвор.

Инцидентът бе заснет от авто-регистратор на случаен свидетел. Кадърът показва момента, в който черният джип и червен “Ситроен” се блокират един друг при опит да завият на кръстовището на “Раковски” и “Цар Освободител” в столицата. След като никой не отстъпва, леката кола спира пред сградата на Военния театър и шофьорът слиза да се разправя. В това време шофьорът на джипа потегля и умишлено блъска червеният “Ситроен”. Оттам излиза млада жена, а шофьорът на джипа взема засилка и блъсва колата повторно, след което напуска местопрестъплението.

“Обвиняемият шофирал джип “Мерцедес”  G 63, когато без каквато и да е причина, ударил последователно два пъти спрял в дясно на пътя лек автомобил “Ситроен”  С1, докато в него се е намирала Е. Т. и малолетното ѝ дете – на 10 месеца. Деянието е извършено на централно столично кръстовище“, се казва в съобщението на прокуратурата.

Задържаха шофьора на G-класа, умишлено блъснал кола с майка и 10-месечно бебе в центъра на София (видео)

Джипът е обявен за общодържавно издирване.

От Софийския районен съд ще бъде поискана най-тежката мярка “задържане под стража”

Видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Martin I

    28 Август 2020

    Задържаха го те неандерталеца балкански, ама колко време им отне? Сега и да го тестват за алкохол и упойващи вещества - вече файда няма.

Реакции