<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81616" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В края на яну...

Пристигащи от чужбина на летище София се карантинират “на добра воля”, въпреки разпоредбите (РЕПОРТАЖ)

13 Януари 2021
0 6307

Скъпи приятели, още през март ви показахме, че противоепидемичните мерки на летище София се спазваха главно по телевизионните екрани:

Спазват ли се демонстрираните от властите мерки на Летище София? (видео)

Близо година по-късно голяма част от тях вече се спазват, но все пак остават едни детайли, които правят впечатление. Такива представят нашият репортер Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт в репортажа, който можете да видите.

Към нас се обърнаха българи, пристигнали от Великобритания, които разказаха как при пристигането си само те са били карантинирани, защото голяма част от съгражданите ни са подминали намиращия се на летището служител на РЗИ и така са спестили,  че идват от „опасна дестинация“, за каквато се възприема Обединеното кралство.

Друга българка, пътувала от Германия, разказва, че в самолета й е имало пътник с висока температура, заради когото се е наложило всички пътници да чакат 40 минути в самолета до пристигането на медицински екип, защото протоколът го изисква. Така те са били изложени на риск, а след пристигането на медиците, просто са пуснати да си тръгнат без заповед за карантина или препоръка за тестване.

Ние също изпратихме подставено лице, което засне по какъв начин се проверяват пристигащите пътници и пред нашата камера също се показа, че служителите на РЗИ не разполагат със система за проследяване на маршрутите на пътниците, а разчитат на тяхната добра съвест и че сами ще признаят, ако са от „рискова дестинация“.

Ние от „Господарите“ отправяме запитване към администрацията на летище София, за да разберем защо липсва система за проследяване на маршрутите на пътниците, както и каква е причината линейка да се чака толкова време и така да се поставят на риск десетки хора, вместо съмнителните пътници да се отвеждат в изолирано помещение, както се случва в други страни.

Продължавайте да сигнализирате само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция, а ние ще търсим отговорните институции и ще настояваме да работят за хората, а не само по протокол, който видимо дори не се спазва.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции