<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38602" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Майката на Мими, която почина от левкемия, получила второ писмо да плати 14 000 лв.

27 Юни 2019
0 5833

2 дни след погребението на 6-годишната Мими, която почина от левкемия, майка ѝ е получила второ уведомително писмо, че трябва да плати 14 000 лева. Това съобщи самата Надя Мирчева, цитирана от Dir.bg.

 

 

ПОЧИНА БОЛНОТО ОТ ЛЕВКЕМИЯ МОМИЧЕНЦЕ, НА КОЕТО ЗДРАВНАТА КАСА НЕ ПОДАДЕ РЪКА

 

 

Сумата е за двата медикамента – "Винкристин" и "Онкаспар", които са използвани за лечението на дъщеричката ѝ, но не са в списъка с лекарствени продукти, които НЗОК заплаща.

 

 

""

 

 

По думите на майката, средствата трябва да бъдат платени от дарителската сметка на Мими, в която се събираха пари за лечението ѝ в Германия.

 

 

ТРАГЕДИЯТА С ПОЧИНАЛАТА ОТ ЛЕВКЕМИЯ МИМИ ПОКАЗА БАТАКА СЛЕД ЗАКРИВАНЕТО НА ДЕТСКИЯ ФОНД

 

 

""

 

 

Малката Мими е родена със Синдром на Даун, а през 2017 г. се разболява от левкемия. Лекарите успяват да постигнат ремисия, но преди няколко месеца зловещото заболяване се завърна. През април момиченцето е прието в ИСУЛ. Въпреки усилията на лекарите, състоянието на Мими постоянно се влошаваше, което наложи детето да бъде поставено на командно дишане заради усложнения със сърцето и белите ѝ дробове. На 19 юни Мими издъхна. 

 

 

ЗДРАВНАТА КАСА И ИСУЛ НЯМАТ ВИНА ЗА СМЪРТТА НА МИМИ, ТВЪРДИ ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР

 

 

Според почернената майка, трябва да има промяна в регламентацията на лечението на деца в такава ситуация. "След като получих второто писмо, попитах точно това – защо трябва родителите на толкова болни дечица да се занимават с толкова бумащина, а не да са в болницата при тях. Искам обаче да кажа, че в случая не е имало закъснение относно лечението на Мими. Лекарите направиха всичко възможно за нея, въпреки че от НЗОК не пожелаха да приемат документите ѝ за лечение в чужбина. Затова открих дарителска сметка", категорична бе Надя Мирчева.  

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции