<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56637" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

“Манчестър Сити” е изхвърлен от Шампионската лига за два сезона (снимки)

15 Февруари 2020
0 935

“Манчестър Сити” официално е отстранен от Шампионската лига за два сезона от УЕФА и ще плати глоба в размер на 30 милиона евро, заради нарушаване на правилата за финансов феър плей, пише Гардиън.

 

 

&#8220;Манчестър Сити&#8221; е изхвърлен от Шампионската лига за два сезона (снимки)

 

 

Клубът е признат за виновен от Клубния финансов  контролен орган на УЕФА, че фалшиво завишавал приходите си от спонсорство, след като бе заявил, че ще спазва нормите за финансов феърплей. Нарушенията са констатирани след разследване на германското списание “Der Spiegel” през ноември 2018 година.

 

 

ЗАЩО “МАНЧЕСТЪР СИТИ” И “ПСЖ” ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПЪРВЕНСТВА?

 

 

Изтекли мейли и документи са показали, че собственикът на Сити – шейх Мансур бин Заед Ал Нахиян и управляващата му фамилия от Абу Даби, финансира клуба с огромните 80,7 милиона евро (67 милиона паунда) на година. Парите са предназначени за отбора и академията на клуба чрез фирмата “Етихад”, а останалата част от парите идват от собствената компания на шейх Мансур – “Абу Даби Юнайтед Груп”. 

 

 

В официално изявление на федерацията се казва, че “съдебният състав, като разгледа всички доказателства, установи, че “Манчестър Сити” допусна сериозни нарушения на Правилата за финансов феърплей на УЕФА, като надвиши приходите от спонсорство в своите сметки и в информацията за безпристрастност, предоставена на УЕФА между 2012 и 2016 г.”

 

 

УЕФА ПРАЩА СВОЙ АГЕНТ В СОФИЯ ДА ПРОВЕРИ ЗА ДЪРЖАВНА НАМЕСА ВЪВ ФУТБОЛА НИ

 

 

Финансовият феър плей (ФФП) бе въведен от УЕФА през 2011 година с цел да ограничи размера на трансферните суми за играчи, както и техните заплати, за да се избегнат спекулации. Според европейската централа капиталът на клуба, изразен в спонсорства и увеличени приходи, е манипулативен и по този начин от “Манчестър Сити” са измамили УЕФА, която гарантира спазването на ФФП.

 

 

„Гражданите” отрекоха твърденияте на “Spiegel” с аргумент, че информацията е открадната и извадена от контекст. Немското издание, от своя страна, цитира  източника си като „Джон”, който по-късно бил идентифициран като португалецът Руи Пинто, който е обвинен за хакерство и други киберпрестъпления. Тези обвинения обаче нямат общо с „данните на УЕФА.

 

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции