<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72776" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как депутат о...

Марешки: Подписах проекта за Конституция, без да съм го чел (видео)

04 Септември 2020
0 9939

Протест срещу Веселин Марешки организираха граждани пред сградата на bTV. Той бе организиран преди неговото участие в предаването „Тази сутрин“.

Събраха се хора, които не са съгласни с политиката, която води „Воля“ и по-специално случилото се около събирането на 120-те подписа за проект на нова Конституция с помощта на „Воля“, които първоначално декларираха, че няма да участват в събирането на подписите.

Пред сградата на bTV се събраха и привърженици на Веселин Марешки, които носеха плакати „Веско, с теб сме!“ и „Само Марешки помага на народа!“.

Лидерът на „Воля“ беше спрян по пътя на влизане към студиото от активисти от младежката организация на „Демократична България“, които му зададоха въпроси.

This image has an empty alt attribute; its file name is screenshot.5-3.jpg

A в студиото на телевизия Марешки призна, че е подписал проекта за нова Конституция на ГЕРБ, без дори да го е чел.

Вижте проекта за Конституция на ГЕРБ, внесен вече в Народното събрание (документ)

„Не съм чел проекта и няма да го чета. Това нищо не означава“, каза той. На въпрос как настъпи обратът само за един ден да смени позицията си и да подкрепи предложението на ГЕРБ, политикът заяви, че и президентът, и “Да, България” също са искали нов основен закон, а също така не иска да бъде на страната на БСП.

ГЕРБ събра 120-те подписа за нова Конституция (видео) 

Припомняме, че през тази седмица ГЕРБ успяха да съберат необходимите 120 гласа, за да внесат проекта си за Конституция. След като няколко седмици неведнъж сменяше позицията си, Веселин Марешки каза, че няма да се подпише под проекта. Това обаче се промени часове по-късно и той самият се подписа.

Политикът обясни действията си с твърдението, че е направил жест към българите да се изкажат дали искат нова Конституция или не.

Лидерът на “Воля” категорично отрече резкият обрат в решението му да се дължи на спечелената концесия на плажа “Кабакум”.

Той обясни, че още от 2009 г. е имало идеи за нова Конституция. Друг мотив да подкрепи проекта на ГЕРБ бил, че отново се заформило разделението БСП-ДПС срещу ГЕРБ и ВМРО. Ние на страната на БСП и ДПС няма да застанем, тези 120 подписа нищо не променят, заяви той.

Относно позицията на президента Румен Радев, че именно спечелената концесия на плажа “Кабакум- север 2” е станала причина Марешки да промени решението си, той заяви, че човек подозира други в това, което сам прави.

“Аз не вземам пари за тези неща. Ако президентът ме подозира, че съм се подписал за тази концесия, значи той самият е свикнал така цял живот”, отбеляза Марешки.

По думи на депутата плажът е бил безлюден и 15 години никой не е искал да го вземе, защото е нерентабилен. Той поясни, че плаж “Кабакум” е разделен на десетина плажа и той е концесионер само на една част от него, като за това е платил около 500 000 наеми на държавата.

Марешки посочи, че годишнияят приход от плажа е 100 000 лв., като разходите са много повече. Той дори изрази готовност да го подари на президента, който го подозира.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции