<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37212" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

МВР се чуди дали възмущението от присъдата на Иванчева е хулиганство

10 Май 2019
0 539

Министерството на вътрешните работи е започнало разследване за хулигански действия, извършени в спецсъда в деня на произнасянето на 20-годишната присъда на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева. По информация на Медиапул, полицията вика на разпити журналисти, присъствали в сградата, изискани са и видеозаписи от телевизиите от въпросния ден.

 

20 години затвор за Десислава Иванчева на първа инстанция

 

 

Делото засега се води срещу неизвестен извършител, но се смята, че повод за него е възмущението, изказано от бившия пиар на общината Петър Кърджилов. След прочитането на присъдата той се развика в коридора: "Гадна, мръсна мафия! Изчезвайте от тоя съд, не сте достойни за този съд".

 

Веднага след това Кърджилов бе отведен от съдебната охрана в помещение до входа на сградата, а още същия ден е бил подаден сигнал до МВР. 

 

Все още не е ясно дали по това дело ще бъдат повдигнати обвинения. 

 

Иванчева, Биляна Петрова и сочения за посредник при предаването на подкупа от строителния предприемач Александър Ваклин бяха осъдени на 15 април. Веднага след прочитането на присъдата двете жени бяха задържани под стража. В мотивите си съдия Иво Хинов посочи, че те имали солидна обществена подкрепа и някои от привържениците им можело да им помогнат да се укрият.

 

Дюлгеров бе пуснат под домашен арест. Задържането на Иванчева и Петрова бе отменено от апелативния спецсъд преди няколко дни.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции